ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-11-2015, ora 10:02

Tiriac dezvaluie ce a vorbit cu Ponta si Iohannis: „Facem ceva ce n-a facut nimeni! Eu pun 40 de milioane de euro!”

Articol de Madalina Irimia
Fostul jucator de tenis Ion Tiriac a facut publice doua discutii pe care le-a avut cu Victor Ponta si Klaus Iohannis pentru a pune in practica un plan pe care l-a propus, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive din Romania si indreptarea tinerilor catre sport.

Tiriac a mentionat ca prima discutie a avut-o cu Victor Ponta, in perioada in care acesta inca mai era premierul Romaniei.

Lui Ponta, Tiriac spune ca i-a propus un plan pentru dezvoltarea infrastructurii sportive prin constructia unor stadioane noi. Tiriac sustine ca doreste sa puna o parte din costuri, pana la 40 de milioane de euro, iar restul finantarii sa fie asigurat din fonduri europene.

"O sa ajungem complet handicapati daca nu salvam viitorul tineretului. I-am zis lui Ponta: 'Sunt dispus sa pun 10-20-40 de milioane de euro! Sa iau de la Bruxelles de trei ori atata si facem ceva ce n-a facut nimeni! Facem niste stadioane si va promit ca nu le duc la Monte Carlo!' Ponta mi-a zis 'Domnu' Tiriac, nu am pe nimeni. La toti (Tuturor - n.red.) le e frica! O sa vorbesc cu doamna Szabo sa mergeti de mana'. Intr-adevar, a venit doamna Szabo. Se poate, nu se poate, nu se poate!", a povestit Tiriac in emisiunea lui Marius Tuca de la Smart FM.

Apoi, Tiriac a relatat o alta discutie pe care a avut-o cu presedintele Klaus Iohannis, caruia i-a propus un plan diferit: marirea numarului de ore de sport pentru elevii romani, la patru pe saptamana. Tiriac a adus in discutie suma de 3 miliarde de euro, insa nu a specificat pentru ce va fi folosita.

"M-am inscris in audienta la Iohannis, m-a primit si am avut un singur subiect de discutie: situatia sportului in randul tinerilor. I-am zis asa: 'Domnu' presedinte, am venit la dumneavoastra cu o problema mare. Se pare ca ati venit 4 ore pana la Galati cand au jucat fetele la Fed Cup cu Spania. Apoi ati acceptat sa facem Universiada in 2022. Tot respectul, dar... Aveti grija, infrastructura zero!

Nu mai suntem in '80 sa vina 60 de mii de oameni pe 23 August. Domnu' presedinte, sunteti pe un cal mare. Ce va costa sa ne ajutati sa salvam generatia tanara? Hai sa facem 4 ore de sport pe saptamana, sa se uneasca Ministerul Sporturilor cu cele ale Educatiei si Sanatatii si sa faca un plan pentru ca acesti tineri sa poata face sport. Ce inseamna in tara asta 3 miliarde? 3 miliarde de euro pentru un scop unic'", a mai relatat Tiriac.

Omul de afaceri a mentionat ca Iohannis a aratat deschidere fata de planul sau si i-ar fi promis ca-si va lua un consilier specializat in sport.

"El mi-a spus ca trebuie un plan cincinal de viziune. Bravo, asta e o treaba de zece ani. Mi-a promis ca-si va lua un om de sport, care sa lucreze cu MTS", a completat Tiriac.

In ultima perioada, Ion Tiriac a facut mai multe promisiuni de acest gen - de la dezvoltarea infrastructurii sportive pana la astuparea gropilor din Bucuresti.

Singura promisiune concretizata pana in momentul de fata este constructia unui centru sportiv in zona Granitul, din Capitala.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii