A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716232581.9532.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Timpul inseamna bani. Topul celor mai scumpe ceasuri din lume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
16-04-2012, ora 13:00

Timpul inseamna bani. Topul celor mai scumpe ceasuri din lume

Articol de Cristian Amariei

Cele mai scumpe ceasuri din lume sunt facute din materiale pretioase, din aur si bijuterii, poarta semnatura unor designeri celebri si au un pret pentru care ar putea fi achizitionata o resedinta de lux.

Un ceas care costa cat casa lui George Lucas

Chopard 201 este cel mai scump ceas din lume . Pretul de 25 de milioane de dolari poate fi explicat prin sumedenia de bijuterii folosite la realizarea sa. Ceasul, in forma de bratara, are trei dimanate in forma de inima (cate unul alb, roz si albastru), incrustate in mijlocul unei multumi de diamante mai mici, in forma de para.

Intregul aranjament din pietre pretioase are forma unei flori, explica Bornrich.com. Diamantul roz are 15 karate, cel albastru are 12 karate, in timp ce diamantul alb are 11 karate. Pe langa numarul mare de nestemate, ceasul mai are o particularitate. Multumita unui mecanism ingenios, in urma aplicarii unei presiuni, petalele realizate de cele trei flori se deschid, asemenea unor flori adevarate.

Ceas Louis Vuitton de 5 milioane de dolari pentru doamne

Cel de-al doilea ceas din lume, din punct de vedere al pretului, este un Hublot Bing Bang, din colectia pentru doamne. Pretul acestuia, se ridica la 5 milioane de dolari. Firma producatoare, Louis Vuitton, a mai realizat un ceas opulent, adresat barbatilor si cunoscut mai ales pentru diamantul urias.

Cercetatorii angajati de companie sustin ca segmentul ceasurilor de lux pentru femei a crescut, in ultimii ani, cu aproximativ 30% in intervalul 2010-2012. "Femeile cumpar mai mult decat barbatii, mai des decat acestia si ii pot influenta sa cumpere, la randul lor", enumera CEO-ul Hublot, Jean Claude Biver motivele pentru care acest segment a crescut.

Ceas cu 1.200 de diamante

Piaget Emperador Temple este un alt model de ceas extrem de scump, decorat cu diamante. Pretul acestuia se ridica la 3,5 milioane de dolari. Creat in 2010, ceasul are nu mai putin de 1.200 de diamante, care imbraca atat cureau, cat si cadranul sau. Acesta se poate deschide, iar posesorul poate privi in interiorul mecanismului, observand sistemul Tourbillon.

In clasament se mai afla un model Franck Muller Aeternitas Mega 4, (2,7 milioane de dolari), un Vacheron Constantin (1,5 milioane de dolari) si un cronograf Big Bang, de 1 milion de dolari.

Sursa: Fin.ro

     
Tag-uri: Ceas, diamante, valoare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii