A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714016578.4764.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tigari de contrabanda in valoare de 95.000 de lei confiscate la Botosani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-08-2014, ora 15:32

Tigari de contrabanda in valoare de 95.000 de lei confiscate la Botosani

Articol de Ana-Maria Onofrei

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti/ I.T.P.F. Iasi au prins patru cetateni romani in timp incercau sa introduca ilegal in tara, peste raul Prut, sapte colete care contineau cantitatea de 216.000 tigarete de contrabanda.

In data de 26 august, pentru valorificarea unor informatii detinute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, judetul Botosani, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, in jurul orei 06.20, pe timpul executarii misiunii o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului a depistat pe directia localitatii Santa Mare, in apropierea malului romanesc al raului Prut, sapte colete voluminoase invelite in folie de plastic de culoare neagra. Politistii au luat masura supravegherii coletelor si au efectuat cercetari la fata locului, folosind cupluri formate din politisti de frontiera si cainii de urma Nira si Nosa.

In urma cercetarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit faptul ca in activitatea infractionala au fost implicati cetatenii romani Ionut D., de 19 ani, Sandu-Alexandru A., de 18 ani, Constantin – Romica L., de 19 ani si Mihai B., de 43 ani, care a organizat si finantat activitatea infractionala.

„Din declaratiile persoanelor si din cercetarile efectuate politistii de frontiera au stabilit faptul ca Ionut D. si Sandu-Alexandru A. au lansat de pe malul moldovenesc o sageata legata cu fir de nylon, cu ajutorul unei arbalete, si au tras firul peste raul Prut, de care era legata o sfoara in capatul careia au fost legate cele sapte colete. Cel de-al treilea cetatean, Constantin Romica L. avea rolul de a supraveghea zona si a avertiza pe celelalte doua persoane implicate, cu privire la existenta politistilor de frontiera.”, a declarat comisar sef Dan Chebac, purtator de cuvant al STPF Botosani.

La inventarierea continutului celor sapte colete, s-a constatat ca acestea contineau cantitatea de 10.800 pachete de tigarete marca Ashima, cu timbru de acciza R. Moldova. Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 95. 990 lei, a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

Pe numele celor doi cetateni implicati in trecerea peste raul Prut si transportul tigarilor, politistii de frontiera au intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de „introducerea in sau scoaterea din tara, prin orice mijloace, a bunurilor sau marfurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal”, pentru cel de-al treilea, „complicitate la infractiunea de introducerea in sau scoaterea din sara, a marfurilor sau bunurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal”, iar pentru cel de-al patrulea, „instigare la infractiunea de introducere in sau scoatere din sara, a marfurilor sau bunurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru controlul vamal.”

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Foto: newsbucovina.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii