A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713548786.5821.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Test de depistare rapida a Chlamydiei trachomatis
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
23-10-2012, ora 17:00

Test de depistare rapida a Chlamydiei trachomatis

Articol de Madalina Irimia

Chlamydia trachomatis este boala cu transmitere sexuala cea mai raspandita la nivel mondial. Potrivit unui studiu recent, 2,5% - 10% dintre femeile cu varste fertile cuprinse intre 14 - 24 de ani sunt deja infectate.

Dr. Traian Maier de la Maternitatea "Panait Sarbu" a subliniat, marti, intr-o conferinta de presa, ca infectia cu Chlamydia trachomatis afecteaza ambii parteneri, ducand la complicatii oculare, reumatismale, perinatale.

El a aratat ca in procent de 50% - 70% determina cervicita asimptomatica, iar 50% dintre femei sunt asimptomatice dezvoltand boala inflamatorie pelvina, infectia creste riscul pierderii sarcinii, poate duce la sarcina extrauterina. La barbati dezvolta mai multe tipuri de infectii.

Acesta a mentionat ca in prezent sunt foarte multe teste pentru diagnosticare, printre care se numara si testul cyclotest de depistare rapida a Chlamydiei.

Testul este foarte important de facut mai ales in cazul unei sarcini planificate intrucat se cunoaste ca aproximativ 50% dintre mamele infectate transmit infectia nou-nascutului. Complicatiile aparute frecvent la nou-nascuti includ conjunctivita si "aprinderea" la plamani.

Testul cyclotest de depistare rapida a Chlamydiei este disponibil in Romania si se poate face acasa de orice femeie.

El se gaseste in farmacii la pretul de un milion de lei.

Sursa: AGERPRES

     
Tag-uri: test, depistare, boala
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii