A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713972027.6373.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Teodor Melescanu A DEMISIONAT de la sefia SIE. BEC: Partidul Dreptatii Sociale a anuntat ca depune marti candidatura lui Melescanu la Presedintie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-09-2014, ora 07:57

Teodor Melescanu A DEMISIONAT de la sefia SIE. BEC: Partidul Dreptatii Sociale a anuntat ca depune marti candidatura lui Melescanu la Presedintie

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor in care le transmite sa ia act de demisia lui Teodor Melescanu din functia de director al SIE si sa declare vacanta functia. Potrivit purtatorului de cuvant al BEC Marian Muhulet, Partidul Dreptatii Sociale a anuntat ca va depune marti dimineata candidatura lui Melescanu pentru alegerile prezidentiale.

Partidul Dreptatii Sociale a anuntat Biroul Electoral Central (BEC) ca va depune, marti dimineata, candidatura lui Teodor Melescanu pentru alegerile prezidentiale, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

Acesta a precizat ca depunerea dosarului de inregistrare a candidaturii urmeaza sa se faca marti dimineata, la ora 10.00.

Marian Muhulet a mentionat ca a incercat sa il contacteze pentru confirmare pe Teodor Melescanu, insa nu a reusit pana la acest moment.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, seful statului a trimis luni o scrisoare presedintelui Senatului,Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. ”Stimate domnule presedinte, in temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constitutia Romaniei, republicata, va propun sa luati act de demisia din functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Teodor-Viorel Melescanu si sa declarati vacanta aceasta functie, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare conform Art. 76 alin. (2) din Constitutie”, le scrie presedintele Basescu presedintilor Camerelor.

Conform legii 1/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe, conducerea SIE se asigura de catre un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Aparare a tarii la propunerea presedintelui Romaniei.

Articolul 76 alineatul 2 din Constitutie stipuleaza ca ”legile ordinare si hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera”.

De asemenea, potrivit articolului 65 alineatul 2 din Constitutie, Camerele isi desfasoara lucrarile in sedinte comune, printre altele pentru numirea, la propunerea presedintelui Romaniei, a directorilor serviciilor de informatii si exercitarea controlului asupra activitatii acestor servicii.

Teodor Melescanu ar urma sa se inscrie in competitia pentru alegerile prezidentiale, dupa cum a sugerat inca de vineri cand, intrebat daca ia in calcul o candidatura la prezidentiale, a declarat ca luni va exista raspunsul, ”daca vor fi intrunite conditiile”.

Daca aveti putina rabdare, luni dimineata o sa avem raspunsul la toate. Daca vor fi intrunite conditiile, luni dimineata o sa va dau un raspuns”, a spus Melescanu, intrebat daca se inscrie in cursa electorala pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

Intrebat daca a strans semnaturi pentru candidatura, Melescanu a precizat: ”Tocmai asta este problema”.

Seful SMCD, Mircea Dogaru, a declarat pentru ”Gandul” ca el a fost cel care se ocupat de strangerea semnaturilor necesare depunerii candidaturii lui Melescanu.

Termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidentiale din noiembrie expira în 23 septembrie.

Sursa: mediafax.ro
Foto: jurnalul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii