ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

LIFESTYLE
18-04-2012, ora 14:10

Tendintele primavara-vara 2012 in moda masculina

Articol de Madalina Irimia

Primavara-vara 2012 aduce in moda masculina o efervescenta cromatica, tradusa in melanjuri de imprimeuri si grafisme dispuse fara restrictii pe camasile casual sau inglobate in accesorii: cravate, papioane, bretele sau butoni (sezonul acesta, butonii devin bijuteriile tinutei masculine la propriu, fiind realizati din pietre si metale pretioase in combinatie cu piele sau diferite aliaje).

Ego Men`s Fashion Concept a reusit de cateva sezoane sa mentina o constanta la nivel de directie si sa isi fidelizeze un anumit tip de clientela, provenit in mare parte din zona business. Costumelor si sacourilor, piese de baza pentru orice garderoba masculina, le sunt imprimate in primavara-vara 2012 abordari mult mai relaxate, atat la nivel de croiala cat si la nivel de texturi.

Fie ca este vorba despre sacouri la un rand sau la doua randuri de nasturi, casual sau formale, gratie stofelor utilizate, capata un aer modern si extrem de actual. Variatiunile de bleumarin si albastru (intr-o prezentare cu totul speciala in cazul celebrului producator de tesaturi Dormeuil, care aniverseaza 170 de ani de existenta prin lansarea editiei limitate The Matterhorn Blue - stofa de o finete Super170 din care doar 35 de costume pot fi realizate in intreaga lume) domina colectia, fie in variante monocrome, fie juxtapuse tonurilor neutre si luminoase: bej, ocru, gri deschis.

In contrast cu sacourile cuminti, camasile cu imprimeuri florale stilizate, carouri, dungi multicolore sau pete de culoare asezate pe fundaluri albe ca un exercitiu in acuarela, scot vestimentatia masculina din zona sobra si ii imprima o nota lejera, jucausa, ce aminteste intr-o anumita masura de anii nebuni ai Woodstock-ului.

Batista este nelipsita din buzunarul sacoului, fie ca accent de culoare, fie pentru a contrabalansa la nivel de estetica tinuta, iar papionul se impune si in primavara-vara 2012 ca piesa de rezistenta, atat in cazul tinutelor de zi sau dupa-amiaza (in forma tricotata sau in asocieri de nuante vii si desene vegetale), cat si pentru seara (texturi speciale reliefate, asocieri de diferite tipuri de matase sau chiar portelan).

Sursa: Hotcity.ro

     
Tag-uri: moda, tendinte, primavara, vara
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii