ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-12-2014, ora 08:56

Televizoarele de inalta definitie, cele mai populare gadgeturi in 2014. Inventiile care au cucerit oamenii anul acesta

Articol de Madalina Irimia
De la boxe audio care plutesc sau placi de surf pe perna magnetica si pana la masini care se conduc singure, anul 2014 n-a dus lipsa de inventii.

Cele mai cautate produse raman, insa, televizoarele de foarte inalta definitie, gadgeturile care se poarta ca acesorii si jocurile video cucerite de realitatea virtuala.
Diverse prototipuri ale masinilor fara sofer au fost testate in 2014. Prima care poate fi comandata si cumparata se numeste Navia si costa 250.000 de dolari.

Gadgeturile la purtator, care de care mai inovative, au castigat teren in anul care se incheie, la fel ca televizoarele numite 4k, in ale caror ecrane se "inghesuie" de patru ori mai multi pixeli decat la obisnuitele televizoare HD.

Mereu fanii se vor imparti in tabere cand au de ales intre telefoane mobile si tablete. Dar ce spuneti de niste "tele-blete", care iau ce e mai bun de la ambele categorii de gadget-uri?

Christian Pecksteiner, analist piata IT: "Trendul este in mod clar spre dispozitive mai mari, asa ca ecranul de cinci inci va fi dimensiunea ideala pentru smartphone-uri in viitorul apropiat".

Toate bune si frumoase, dar ce ne facem cu bateria care se termina cand ne e lumea mai draga? O companie israeliana a inventat acumulatorul care se incarca in mai putin de 30 de secunde si, pe deasupra, obtinut din materiale organice, cu ajutorul nanotehnologiei.

In materie de jocuri video, va recomandam sa incercati ochelarii tridimensionali.
James Martinez, analist piata jocuri video: "E un fel de a-ti antrena mintea: 'Pot sa privesc oriunde in stanga, dar si de jur-imprejur'. La cele mai multe jocuri, determini miscarea cu un dispozitiv de control, dar nu o stapanesti tu intru totul. Acum poti sa o determini direct."

O companie americana pretinde ca a inventat primele boxe din lume care leviteaza pe un camp magnetic. In lipsa frecarii si a vibratiilor, ofera cu adevarat un sunet de cristal.
Dupa placa de surf sau cea care aluneca pe zapada, a aparut acum si una ce pluteste la cativa centimetri deasupra pamantului. Tot pe o perna magnetica. Dincolo de amuzament, intr-o zi, tehnologia, perfectionata de o companie americana, ar putea fi folosita la transportul unor containere de mari dimenisuni sau pentru "ridicarea" cladirilor de pe temelii, in momentul producerii cutremurelor puternice.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii