A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713564723.7219.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Te-ai angaja sacrificator, amanetar sau scuterist? Topul celor mai trasnite anunturi de joburi din Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-03-2012, ora 09:01

Te-ai angaja sacrificator, amanetar sau scuterist? Topul celor mai trasnite anunturi de joburi din Romania

Articol de Cristian Amariei

In ultimii ani, suntem asaltati de denumiri de joburi in limba engleza, care mai de care mai ciudate sau greu de pronuntat, pentru care avem nevoie de dictionar pentru a descifra la ce se refera. Dar nici limba romana nu este mai prejos.

Angajatrorii din Romania publica pe site-urile de recrutare anunturi de joburi cu denumiri de care nu a auzit nici DEX-ul.

Cele mai multe dintre ele sunt inventate pornind de la obiectul muncii sau de la denumirea meseriei din limba engleza.

Jobul in sine este unul serios, doar denumirea poate fi derutanta la prima vedere.

Iata mai jos o selectie a celor mai ciudate anunturi de joburi, publicate de angajatori, realizata de site-ul de recrutare Myjob.ro:

Grataragiu - dictionarul nu va va ajuta, pentru ca acest cuvant nu exista, insa se poate intui ca este ceva care are legatura cu gratarul.

Scuterist - vine de la scut sau de la scuter?

Sacrificator - un job aparent mistic, dar a carui denumire poate fi, pur si simplu, o strategie de marketing. Stati fara grija, la locul de munca se respecta normele de igiena, asa ca nu exista riscuri.

Escavatorist/buldozerist/masinist terasament - toti acesti termeni va dau informatiile necesare atunci cand stiti exact ca va doriti un job in aer liber, in care sa conduceti utilaje.

Amanetar - un alt substantiv interesant, dar inca nerecunoscut de Academia Romana. Nu este camatar, nu este bancher, dar tot lucreaza cu bani.

Debarasatoare - probabil intuiti ce inseamna si poate este folosit in argoul din domeniu, insa dictionarul nu recunoaste o astfel de meserie.(incont.ro)

     
Tag-uri: job, Romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii