A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713481203.1313.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Suspecta de abuz in serviciu, Ecaterinei Andronescu nu-i e frica de puscarie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-11-2014, ora 14:22

Suspecta de abuz in serviciu, Ecaterinei Andronescu nu-i e frica de puscarie

Articol de Cristian Amariei
Ecaterina Andronescu a parasit sediul DNA, unde a fost audiata in dosarul Microsoft, la ora 11:00. Fostul ministru le-a spus jurnalistilor ca este suspectata doar de abuz in serviciu, nu si luare de mita, spalare de bani sau trafic de influenta.

"Sunt suspectata de abuz in serviciu", a spus Ecaterina Andronescu, rugand insistent jurnalistii sa o lase sa treaca.

Intrebat daca se teme de inchisoare, fostul ministru al Educatiei a raspuns: "Nu".

"Am adus niste documente, o sa incerc sa dau din nou raspunsuri la referatul pe care l-am primit. Incerc sa imi dovedesc nevinovatia, asa cum am spus de fiecare data", a adaugat Ecaterina Andronescu.

In timp ce jurnalistii insistau cu intrebarile, senatorul PSD ii ruga sa o lase sa plece.

"Vreti sa ma lasati sa plec? Va rog frumos. Nu am primit niciodata nimic, nu am conditionat niciodata pe nimeni. Si nu am sa fac niciodata asta", a mai spus Andronescu.

De ce e acuzata Ecaterina Andronescu

Anterior, DNA informa ca senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei in perioadele 2000-2003 si 2008-2012, era suspectata de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Procurorii sustineau ca in perioada in care a fost ministru al Educatiei, ea ar fi aprobat bugetul pentru derularea Programului "Sistem Educational Informatizat" si respectiv pentru proiectul ce a vizat licentierea Microsoft.

In plus, procurorii o acuzau pe Ecaterina Andronescu ca ar fi initiat si avizat proiecte de Hotarari de Guvern prin care s-ar fi urmarit favorizarea firmelor Compaq siSiveco.

Printre acuzatiile ce i se aduceau se mai numarau si faptul ca ar fi stabilit procente de participare la proiect in favoarea anumitor firme si ar fi favorizat in mai multe feluri firma Siveco, incheind contractul in conditii oneroase pentru ministerul pe care il conducea.

In acest fel, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat, ca urmare a achizitionarii unor produse la preturi peste valoarea de piata: licente cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare si produse software la preturi cu pana la 50% mai mari decat cele pentru aceleasi produse sau produse similare de pe piata, potrivit anchetatorilor.

Totodata, anchetatorii mai sustineau ca in perioada 2001 -2009, Andronescu ar fi pretins si primit de la firma SIVECO si firmele colaboratoare foloase necuvenite constand in sume de bani sau calculatoare, "pentru sine sau pentru altul", in scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu ministerul.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii