ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-09-2016, ora 10:02

Studiu: Peste 90% dintre parinti sustin nevoia de informare in privinta educarii copiilor

Articol de Cristian Amariei
Peste 90% dintre parinti sustin nevoia de informare in privinta educarii copiilor, principalele teme vizate fiind igiena zilnica, sanatatea, hrana, psihologia si dezvoltarea minorului, releva un studiu dat publicitatii marti de Fundatia "Copiii Nostri", in cadrul proiectului "Promovarea Strategiei Nationale pentru Educatie Parentala".

Presedintele Fundatiei ''Copiii Nostri'', Martha Iliescu, a declarat pentru Agerpres ca educatia parentala este obiectivul principal al proiectului, care a primit finantare europeana, precizand ca sunt necesare centre de informare pentru parinti.

"Aceasta strategie pe care dorim sa o facem trebuie sa fie un cadru general legal in care sa se desfasoare aceasta educatie parentala, care, pana in prezent, a fost facuta prin proiecte pilot de diverse organizatii, care au murit la un moment dat, din lipsa de finantari. Ceea ce dorim este sa cream acest cadru legal si persoanele care lucreaza cu parintii sa poata fi retribuiti. Totodata, sa existe niste structuri in care parintii sa gasesca informatiile necesare, centre de informare, in comunitatile locale. Se impune mai ales in comunitatile rurale, acolo e foarte mare nevoie", a spus Iliescu.

Adina Codres, consilier la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, a spus, cu ocazia prezentarii studiului, ca educatia parentala este un "segment important" al strategiei nationale in acest domeniu, care inca nu e finalizata.

"Parintii sunt vulnerabili in fata copiilor si sunt nevoiti sa tina pasul cu ei. (...) Avem noi insine nevoie sa fim invatati, nu e o rusine, ceea ce am invatat de la mama si de la tata spuneam ca este suficient, acum nu este suficient, trebuie sa facem eforturi sa invatam de la toti cei care pot da informatii despre educatia parentala. (...) E nevoie de putina lumina in acest domeniu. Copiii nu sunt jucarii, privindu-ne copiii vedem ca suntem depasiti, ei sunt neglijati. Avem nevoie de strategia de educatie parentala", a explicat Codres.

Petronela Stoian, reprezentanta Ministerului Sanatatii, a subliniat ca implementarea de politici publice in domeniul educatiei parentale si, in special, in elaborarea unei strategii nationale va avea "un impact incontestabil" in viitorul apropiat pentru asigurarea unei generatii "mai bine adaptate ritmului alert si provocarilor societatii moderne''.

Proiectul "Promovarea Strategiei Nationale pentru Educatie Parentala", realizat in cadrul programului de cooperare elvetiano-roman, este derulat de Fundatia "Copiii Nostri", in parteneriat cu organizatia elvetiana Formation des parents — CH si Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil.

In cadrul studiului dat marti publicitatii au fost intervievati 703 parinti din mediile urban si rural.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii