ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-10-2016, ora 10:19

Studentii sunt dezamagiti de Guvernul Ciolos - ameninta cu proteste

Articol de Madalina Irimia
Studentii din Romania sunt dezamagiti de Guvernul Ciolos, pe care il acuza ca nu ii ajuta sa se integreze social.

"Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) este profund dezamagita de faptul ca, pana in prezent, Guvernul Dacian Ciolos nu a adoptat nicio masura care sa faciliteze incluziunea sociala a studentilor si ca nu a dat curs niciuneia dintre propunerile federatiei in acest sens", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

ANOSR subliniaza ca sistemul superior de invatamant din tara noastra este in continuare "unul deloc accesibil tinerilor proveniti din categorii defavorizate", acuzand Guvernul si Ministerul Educatiei ca "refuza sa constientizeze si ignora aceasta situatie".

De asemenea, studentii spun ca, daca Executivul nu va demara "actiuni concrete pentru a pune in practica solicitarile" lor, in perioada urmatoare, sunt pregatiti sa recurga la proteste.

"Suntem dezamagiti de aceasta atitudine delasatoare intalnita in aparatul guvernamental cu privire la aceste subiecte, precum si modul foarte greoi si ineficient in care ministerele colaboreaza intre ele si pun in aplicare asumari publice ale premierului sau solicitari ale societatii civile. (...) Daca nu vom constata ca lucrarile se misca intr-o directie favorabila in mod real, luam in calcul inclusiv declansarea unor actiuni de protest", a declarat presedintele ANOSR, Vlad D. Chereches, a vorbit despre posibilitatea unor proteste in toata tara.

ANOSR aminteste ca a propus inca din luna iulie cinci masuri pentru facilitarea in sistemul de invatamant superior a accesului tinerilor proveniti din categorii defavorizate:

- locuri bugetate alocate pe criterii sociale;
- burse sociale consistente, coroborate cu servicii de cazare si masa gratuite (in caminele studentesti, respectiv cantinele universitare) ;
- programe de consiliere si orientare in cariera gratuite (inclusiv scoli de vara in universitati pentru elevi) ;
- burse speciale pentru studentii proveniti din mediul rural care isi doresc sa se intoarca in acelasi mediu pentru a profesa;
- fonduri mai mari pentru a sprijini achizitionarea de laptopuri si calculatoare de catre studenti

"Guvernul a ignorat aceste propuneri pana in prezent, desi realizarea bilantului de etapa al pachetului anti-saracie era un prilej excelent de a corecta si completa acest document cu noi masuri, fapt ce ne face sa credem ca, din punct de vedere al guvernului, tinerii saraci nu au dreptul la invatamant superior", se mai arata in comunicat.

Unul dintre cele zece principii ale lui Dacian Ciolos, din platforma sa de guvernare, se refera la "O Romanie cu adevarat educata": "Pentru ca sistemul de educatie este subfinantat si ii exclude pe cei saraci sau pe cei din zonele rurale, Ciolos sustine ca este nevoie 'sa scoatem politica din scoli" si "sa dam o sansa egala elevilor si profesorilor din mediul rural'".

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  05.06.2017 16:23

wh0cd369788 suhagra without prescription Order Furosemide

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii