A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713303059.013.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Studentii si elevii ieseni vor primi reduceri la transportul in comun
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-01-2016, ora 08:07

Studentii si elevii ieseni vor primi reduceri la transportul in comun

Articol de Cristian Amariei
In urma discutiilor purtate ieri, 7 ianuarie, de reprezentantii studentilor ieseni cu autoritatile locale, s-au aprobat solicitarile cu privire la majorarea reducerilor la transportul local in comun in conformitate cu Legea Educatiei Nationale.
In acest sens va fi initiata o hotarare de Consiliu Local care va fi in dezbatere publica timp de 30 de zile, urmand ca adoptarea ei sa aiba loc pana la inceputul lunii martie. Biletele si toate abonamentele vor fi reduse la jumatate de pret. Pentru ca biletele sa fie valide, studentii vor trebui sa poarte asupra lor carnetul de student sau o legitimatie de calatorie, iar elevii carnetul de elev. Studentii si elevii orfani sau care provin din centrele de plasament vor beneficia de gratuitate la transportul in comun.

De aceste reduceri vor beneficia atat studentii de la universitatile de stat, indiferent daca urmeaza o forma de invatamant bugetata sau cu taxa, cat si studentii de la universitatile private, precum si elevii.

Pana acum, studentii care nu beneficiau de abonamentele de 13 lei, inmatriculati la o forma de invatamant in regim de taxa, fie la o universitate de stat, fie la una particulara, precum si elevii, puteau opta doar pentru doua tipuri de abonamente, pe o singura linie, cel de 15 zile, respectiv cel de 30 de zile, dar care erau reduse doar cu 25%. Cei care erau in aceasta situatie, vor putea economisi in urma acestei hotarari cel putin 200 de lei pe an.
„Consideram ca discutiile de astazi sunt un prim pas in reevaluarea necesitatilor studentilor ieseni si suntem increzatori ca reprezentantii Consiliului Local vor acorda un vot favorabil acestui demers. Astfel, municipiul Iasi va deveni primul centru universitar din tara in care se va respecta aceasta prevedere din Legea Educatiei Nationale in ceea ce priveste acordarea de reduceri la transportul in comun pentru elevi si studenti” a declarat Silvian-Emanuel Man, presedinte LS IASI.

Acest demers initiat de Liga Studentilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (LS IASI) este sustinut de Liga Studentilor din Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veteriana „Ion Ionescu de la Brad” (LSUSAMV), Societatea Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI), Asociatia Studentilor Bioingineri (ASB), Asociatia Studentilor Chimisti CHEMIS si Liga Studentilor de la Mecanica (LSM).
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  08.01.2016 08:25

Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii