A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714149221.5797.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Strategia care ar putea micsora considerabil costurile cu sanatatea in lume, ignorata de UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
02-12-2012, ora 14:01

Strategia care ar putea micsora considerabil costurile cu sanatatea in lume, ignorata de UE

Articol de Madalina Irimia

"Din lac in put". Este cea mai buna descriere a modului in care guvernele UE au inteles in ultimii ani sa finanteze sanatatea, arata ultimul raport al Comisiei Europene, numit "O privire asupra sanatatii in UE 2012".

Acest lucru se vede cel mai bine in ponderea sumelor alocate pentru preventia bolilor in totalul cheltuielilor pentru sanatate, care este de doar 3%.

In fata presiunilor financiare, guvernele UE au sacrificat bugetele pentru programele de preventie nationala si sanatate publica. In 2010, cheltuielile pe acest segment au fost mai mici cu 3,2% fata de anul precedent. Acest lucru inseamna ca bugetul UE alocat preventiei, care include diverse actiuni extrem de importante, cum ar fi imunizarea nationala, campanii anti-fumat, anti-alcoolism, programe de nutritie si de sport, se micsoreaza de la an la an.

In ciuda faptului ca se stie ca prin preventia bolillor se face mult mai multa economie la buget,sumele alocate acestui sector sunt tot mai mici, pentru a proteja, in mod paradoxal, cheltuielile facute din lipsa preventiei, cum ar fi cele cu spitalizarea sau cele cu tratamente in ambulatoriu.

Integral pe capital.ro

Foto: semneletimpului.ro

     
Tag-uri: costuri, sanatate, UE
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii