ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-11-2014, ora 13:27

Stii ce este, de fapt, surimi?

Articol de Madalina Irimia
Surimi este un produs pe care il gasim in frigiderele din supermarketuri, alaturi de fructele de mare congelate sau alte sortimente de peste congelat, pe care adeseori il cumparam pentru ca este mai ieftin si are un gust bun in combinatie cu orez.

Dar stii ce contine cu adevarat acest produs?

Ai fost vreodata curios sa citesti eticheta?

Desi este un produs cunosct si sub denumirea de crab sticks, surimi nu are absolut nicio legatura cu crabul, ba mai mult, nici macar cu pestele de orice natura in unele situatii.

In realitate, surimi este un preparat hiperprocesat din diverse resturi de carne, nu neaparat de peste (dar cand se face din peste se alege sortimentul cel mai nociv, respectiv pangasius sau cod de Alaska), separata de oase si maruntita foarte fin, spalata si inalbita cu substante chimice pana cand nu mai are niciun fel de gust sau miros.

Ulterior, acest amestec este transformat intr-o pasta gelatinoasa, in care sunt adaugati diversi aditivi precum amidonul de porumb si caragenanul (pentru ingrosarea texturii), monoglutamat de sodiu, foarte multa sare, arome, coloranti si grasimi, dar si zahar.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii