A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714147537.8401.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Statul le promite studentilor 10.000 de lei NERAMBURSABILI. Conditiile in care pot fi obtinuti acesti bani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-05-2016, ora 11:35

Statul le promite studentilor 10.000 de lei NERAMBURSABILI. Conditiile in care pot fi obtinuti acesti bani

Articol de Cristian Amariei
Dupa modelul "Prima casa" si "Prima masina", Ministerul Economiei lanseaza programul "Prima Afacere".

Din 2017 statul vrea sa dea cate 10.000 de euro pe proiect bani nerambursabili, dar nu inainte de a-i invata pe studenti ce inseamna sa fii antreprenor. Programul a inceput, deja in 7 universitati prin cursuri, despre cum sa faci un plan de business.

Spiritul antreprenorial in caminele studentesti creste odata cu nevoia de a avea bani. Din pacate, desi cinci din 10 studenti din Romania isi doresc sa isi deschida o afacere, potrivit unui studiu Ernst&Young, doar unul reuseste, din cauza birocratiei. Asa ca Ministerul Economiei pregateste programul Prima Afacere, in care tinerii sa aiba acces usor la finantare. Mai intai trebuie sa stie insa cum sa faca un plan de business.
Claudiu Vranceanu, secretar de stat Ministerul Economiei: "Ca urmare a acestui program pilot sa si bugetam pentru 2017 un program de tip "Prima Afacere" pentru tinerii studenti. Acest program va cuprinde activitati de mentorat, consultanta, dar si finantare din partea statului. Va fi asemanatoare schemei de ajutor de minimis.”

Schema de ajutor pentru firme "SRL debutant" presupune acordarea a 10 mii de euro, fonduri nerambursabile, ce reprezinta jumatate din investitie. Finantarea se va face printr-un parteneriat cu CEC Bank. Conditiile ar fi ca tanarul patron sa mentina afacerea macar pentru 3 ani, sa reinvesteasca eventualul profit si sa angajeze cel putin un om.

Claudiu Vranceanu, secretar de stat Ministerul Economiei: "Chiar din toamna vrem din fonduri europene axa POCU, axa de antreprenoriat sa acordam mai multi bani pentru programul SRL-D, dar si sa dublam cu activitati de mentorat si de consultanta. Vor primi banii de la stat doar daca au trecut de aceste activitati"

Ramane de vazut daca aceste cursuri vor avea un efect practic, si nu doar teoretic, pentru ca 61% dintre antreprenorii care au participat la un studiu Ernst & Young sustin ca nu educatia primita i-a ajutat sa demareze o afacere.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii