ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-07-2015, ora 11:34

Statele Unite au spionat ministri si avionul presedintei Braziliei (WikiLeaks)

Articol de Madalina Irimia
Statele Unite au spionat-o pe presedinta Braziliei, Dilma Rousseff, dar si mai multi ministri si ambasadori, precum si avionul sau prezidential, dezvaluie documente publicate sambata in comun de site-ul WikiLeaks si jurnalul O Globo, scrie AFP.

"Chiar si in cursul deplasarilor oficiale, presedinta Rousseff nu era la adapost de a fi
ascultata, pentru ca (...) serviciul de telefonie prin satelit Inmarsat al avionului prezidential" era spionat, afirma un comunicat publicat de WikiLeaks.

Ministrii economiei, de externe, presedintele bancii centrale, seful cabinetului presedintei, precum si ambasadorii in Germania, Franta, Statele Unite si la Geneva au fost toti supravegheati de Agentia de Securitate Nationala a SUA (NSA) in cursul primului mandat al presedintei Dilma Rousseff (2010-2014), potrivit acestor documente.

Lista tintelor braziliene ale NSA dezvaluite de Wikileaks si O Globo contine 29 de contacte si ofera noi detalii despre scandalul spionajului mondial operat de Statele Unite, dezvaluit in 2013 de fostul consultant al NSA Edward Snowden, in prezent refugiat in Rusia.

Dupa aceste prime dezvaluiri cu privire la interceptarea convorbirilor presedintei, Dilma Rousseff si-a anulat o vizita oficiala in Statele Unite, care in cele din urma a avut loc in iunie.

"Daca presedinta Rousseff vrea sa atraga noi investitii americane in Brazilia (...), cum poate ea sa ofere asigurari firmelor braziliene ca omoloagele lor americane nu vor beneficia de avantaje datorita acestei supravegheri?", intreaba fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, in comunicat.

Aceste noi dezvaluiri despre spionajul NSA se adauga celor facute in ultimele saptamani legate de supravegherea mai ales a guvernelor francez si german, pe baza documentelor obtinute de WikiLeaks.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii