A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713950292.1978.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Stare de urgenta in California, dupa cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-08-2014, ora 10:00

Stare de urgenta in California, dupa cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani

Articol de Cristian Amariei
In California a fost decretata stare de urgenta. Duminica, 24 august, zona a fost lovita de un cutremur de magnitudine 6 - cel mai puternic din ultimii 25 de ani.

Aproape 120 de localnici au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar trei dintre raniti, printre care si un copil, sunt in stare critica. Seismul a avariat cateva cladiri istorice si sosele. Nu au scapat nevatamate nici vestitele podgorii din Napa Valley, aflate in prag de cules.

Cutremurul, produs la o adancime de doar 10 kilometri, i-a trezit din somn pe locuitorii din Napa Valley:

- "Dormeam pe canapea si am crezut la inceput ca este o furtuna cu tunete. Apoi am vazut candelabrul miscandu-se."

- "De dimineata cand era liniste totala, parca eram intr-o scena dintr-un film."

- "Paturile au inceput sa se miste si ne-am trezit. Cutremurul a durat in jur de 20 de secunde, insa a fost foarte, foarte inspaimantator."

Seismul a distrus mai multe conducte de gaze, un incendiu a inghitit un parc de rulote, iar o fisura la o conducta de apa a lasat fara sursa de alimentare masinile de pompieri sosite sa stinga valvataia.

Laura Anthony, corespondent CNN: "Patru locuinte mobile au fost complet distruse, arse in totalitate in incendiul care a izbucnit imediat dupa cutremur."

Seismul a provocat panica si in orasul San Francisco, situat la 60 de kilometri de epicentru. Dimineata a dezvaluit amploarea pagubelor: cladiri istorice cu gauri in pereti, centre comerciale cu totul distruse si sosele despicate. Cutremurul a afectat liniile de electricitate si a lasat pe intuneric aproape 70 de mii de locuitori.
Viticultorii se plang ca seismul le-a provocat pagube in pivnitele unde astepta sa vada lumina zilei vinul de anul trecut.

Cutremurul de duminica este cel mai puternic inregistrat in zona golfului San Francisco din 1989, cand o miscare telurica de 6,9 grade a luat 60 de vieti. California este asezata pe falia San Andreas, la imbinarea a doua dintre cele mai mari placi tectonice de pe planeta. Un cutremur puternic, produs in 1906, a devastat orasul San Francisco.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii