ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-02-2016, ora 08:54

Sistem prin care o locuinta se poate inchide pe Internet, creat de tineri romani

Articol de Madalina Irimia
Un sistem de introducere a datelor in computer utilizand un panou cu senzori ce detecteaza miscarea mainii si un alt sistem compus din senzori prin care temperatura dintr-o locuinta se regleaza automat, iar usa se inchide prin Internet, printre proiectele castigatoare EMECS-thon.

EMECS-thon, un maraton de sisteme incorporate, a avut loc de vineri pana duminica in laboratoarele Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, maratoane similare desfasurandu-se in paralel in alte cinci universitati din Europa, transmite corespondentul Mediafax.

La EMECS-thonul din Timisoara au participat sapte echipe, care au avut 48 de ore pentru a implementa de la zero un proiect.

Duminica seara, juriul a desemnat echipele castigatoare la trei categorii: "Cea mai buna idee tehnica”, "Cea mai buna idee de afacere” si "Premiul de popularitate”.

Premiul "Cea mai buna idee tehnica” a fost adjudecat de echipa IgnisReloaded - formata din studentii Petra Csereoka, Denisa Greconici, Emanuel Vintila - cu proiectul "3D tracking system”, un sistem de introducere a datelor in computer utilizand un panou cu senzori ce detecteaza miscarea mainii.

Premiul pentru "Cea mai buna idee de afacere” a fost castigat de echipa xTeam - formata din studentii Anitei Denis, Boitor Alexandru, Marian Iacob – care a prezentat proiectul "Smart house” - un sistem compus din mai multi senzori care automatizeaza o casa si regleaza automat temperatura ambientala, diminueaza luminile si permite incuierea usii prin Internet.

Premiul de popularitate a fost adjudecat de echipa Triple F - formata din studentii Daniel Zagrean, Loredana Lupu, Flavius Aron Mecea - cu proiectul "Assisted parking” - o masinuta de jucarie care se parcheaza automat.

In paralel cu concursul de la Timisoara, maratoane similare au avut loc in alte cinci universitati din Europa: Universitatea Norvegiana de stiinta si Tehnologie - Norvegia, Universitatea Tehnica din Kaiserlautern - Germania, Universitatea din Southampton - Regatul Unit al Marii Britanii, Universitatea Internationala Burch - Bosnia si Hertegovina si Universitatea Tehnologica din Graz - Austria.

"EMECS-thon 2016, un proiect de sisteme embedded facut in Timisoara si in alte cinci universitati din intreaga Europa, a fost un proiect destul de greu in care participantii au trebuit sa vina cu o idee si sa o implementeze pe device-uri oferite de noi. La nivel local am avut niste proiecte foarte dragute implementate: de la automatizarea unei case la o masina care se parcheaza singura, bineinteles, redusa la scala mica. Au fost niste proiecte foarte bine definite, studenti care s-au chinuit timp de 48 de ore sa implementeze tot ce si-au dorit”, a declarat unul dintre organizatorii EMECS-thon la Timisoara, Alexandru Ciobotaru.

Cele trei proiect castigatoare vor concura pentru marele premiu, la nivel european.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: sistem, locuinta, internet
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii