A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714038849.1247.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Siria: ONU solicita incetarea bombardamentelor si deschiderea frontierei turce
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-02-2016, ora 10:23

Siria: ONU solicita incetarea bombardamentelor si deschiderea frontierei turce

Articol de Cristian Amariei
Seful operatiunilor umanitare ale ONU, Stephen O'Brien, a cerut marti Rusiei sa puna capat bombardamentelor asupra orasului Alep, din nordul Siriei, si Turciei sa-si deschida granita pentru refugiatii sirieni care parasesc aceasta localitate, transmite AFP.

'Prioritatea si cel mai bun raspuns umanitar sunt ca bombardamentele sa inceteze si granita sa se deschida pentru a le permite oamenilor sa treaca. Toate bombardamentele ar trebui sa fie oprite', a declarat O'Brien.

Zeci de mii de civili sunt masati in tabere suprapopulate la frontiera Siriei cu Turcia, dupa ce au fugit in urma unei ample ofensive a fortelor fidele lui Bashar al-Assad contra rebelilor la Alep.

In pofida apelurilor comunitatii internationale, autoritatile turce tin inchis punctul frontalier Oncupinar, singurul punct de trecere accesibil intre nordul provinciei Alep si Turcia.

Ankara permite totusi trecerea ranitilor, a celor bolnavi si a convoaielor cu ajutoare umanitare.

Numarul civililor blocati in zona frontierei siriano-turce a atins la un moment dat 35.000, insa datele variaza intrucat unii refugiati au renuntat la a intra in Turcia si s-au indreptat spre Idlib (sud-vest de Alep), a precizat Stephen O'Brien.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii