A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713902392.8359.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Si legumele contin proteine! Iata cele mai bogate surse vegetale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-05-2015, ora 10:53

Si legumele contin proteine! Iata cele mai bogate surse vegetale

Articol de Madalina Irimia
Daca nu esti incantata de ideea de a consuma carne si esti constienta, totusi, ca organismul are nevoie si de proteine pentru a functiona corect, avem solutia perfecta pentru tine: legumele bogate in proteine.

Desigur, nu au la fel de multe proteine decat o portie de carne, insa nu sunt de neglijat. De asemenea, retine ca proteinele din legume sunt incomplete, in sensul ca nu contin toti aminoacizii esentiali, prin urmare este recomandat sa le combini tot timpul cu cereale integrale.

Iata, asadar, care sunt cele mai bogate surse vegetale de proteine:

Soia este unul din cele mai sanatoase alimente, contine nu doar multe proteine, dar multe minerale, vitamine si fibre. La 100 de grame de boabe mature de soia, prajite uscat (fara ulei) avem 39,58 g proteine, la 100 g de boabe mature de soia, fierte. fara sare, avem 16,64 grame de proteine.

Mazarea - 130 de grame asigura cam 3,5 grame de proteine. Poti incerca o reteta delicioasa de supa crema de mazare.

Spanacul - tot la130 de grame beneficienzi de 3 grame de proteine. in cautarea unei retete? Avem una speciala pentru tine!

Cartofi copti - un cartof de marime medie contine in jur de 3 grame de proteine. Poti incerca si o dieta pe baza de cartofi si urda, cu rezultate excelente pentru silueta.

Broccoli - contine, pe langa circa 2 grame de proteine per portie, si multe fibre (2,6 grame). Bineinteles, avem si cateva retete special pregatite pentru tine.

Varza de Bruxelles - nu sunt legume foarte utilizate in bucataria tipic romaneasca, insa ar trebui, deoarece sunt surse bogate de proteine (2 grame per portie), potasiu (247 miligrame) si vitamina K (110 micrograme).

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: legume, proteine, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii