ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
02-09-2012, ora 13:09

Sfecla rosie intareste imunitatea si scade tensiunea

Articol de Madalina Irimia

Sfecla rosie, cunoscuta ca aliment si medicament din timpuri stravechi, are in compozitia sa multe substante nutritive, benefice pentru sanatate, printre acestea numarandu-se vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide si antioxidanti.

In scop terapeutic, de la sfecla rosie se folosesc atat frunzele, cat si radacina. Frunzele de sfecla rosie sunt folosite pentru tratarea ranilor si a plagilor, dar, in diferite zone ale tarii, frunzele sunt folosite la prepararea ciorbei, mai ales primavara, cand sunt fragede.

Asimilarea fierului din compozitia sfeclei rosii este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei. In radacina se afla cupru, a carui lipsa din organism provoaca incaruntirea precoce a parului, dereglari in activitatea pancreasului, ingreuneaza procesul de consolidare a fracturilor.

Zincul, de asemenea prezent in compozitia sfeclei rosii, ajuta ca organele de reproducere sa functioneze normal si previne aparitia cosurilor si a furunculozei, caderea parului si asigura sanatatea unghiilor. Lipsa zincului din organism afecteaza, mai ales, vederea.

Integral pe ziare.com

Foto:terapienaturist.blogspot.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii