ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
22-12-2016, ora 07:36

Sevil Shhaideh, propunerea-surpriza a PSD pentru functia de premier

Articol de Cristian Amariei
Sevil Shhaideh este propunerea-surpriza pentru functia de prim-ministru facuta miercuri la Palatul Cotroceni de PSD si ALDE.

"Ar fi trebuit sa fiu eu insa o condamnare nedreapta si o lege neconstitutionala nu imi permit asta", a sustinut Liviu Dragnea imediat dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis. Sevil Shhaideh a fost numita, in 2012, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii in timpul mandatului lui Dragnea. Iar dupa plecarea acestuia din Guvern a devenit ministru. Klaus Iohannis va anunta joi daca o desemneaza pentru functia de premier al Romaniei.
Liviu Dragnea, presedintele PSD: "Aceasta propunere este o persoana pe care o cunoasteti, Sevil Shhaideh, fost ministru al dezvoltarii, a lucrat cu mine ani de zile".
Doar 20 de minute au stat fata in fata presedintele Klaus Iohannis si liderii Coalitiei PSD - ALDE. Liviu Dragnea si-ar fi dorit sa-si rosteasca propriul nume la aceste consultari.
Liviu Dragnea, presedintele PSD: "PSD a castigat alegerile si, conform cutumelor interne si externe, eu aveam dreptul legitim sa solicit pentru mine functia de prim-ministru. O condamnare nedreapta si o lege profund neconstitutionala nu mi-au dat posibilitatea sa solicit aceasta demnitate, deocamdata".
O intrebare legata de etnia celei propuse l-a iritat pe liderul PSD.
Reporter: De ce ati optat pentru cineva care nu este de etnie romana, in conditiile in care, in ultimele luni de campanie l-ati criticat pe Dacian Ciolos in permanenta pentru numele lui, Julien si ati spus ca vin strainii?!
Liviu Dragnea, presedintele PSD: Am o intrebare. Eu nu stiu daca cei care se uita la televizor au auzit aceasta intrebare care mi se pare de o gravitate foarte mare. Dumneavoastra considerati ca Sevil Shhaideh nu este cetatean roman. Este un cetetean roman care are toate drepturile.
Propunerea de prim-ministru a atras criticile celor care sperau sa guverneze cu Dacian Ciolos premier, dar acum se pregatesc de opozitie.

sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: Sevil Shhaideh
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Nina,  12.04.2024 05:49

What you wrote is great and helpful. I'm glad you just told us all this useful stuff. Try your best to keep us informed this way. Thanks for being so honest and open. Head Soccer

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii