A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713873464.2005.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Senatul a modificat Legea pensiilor publice: Cine va putea iesi mai repede la pensie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-02-2015, ora 11:18

Senatul a modificat Legea pensiilor publice: Cine va putea iesi mai repede la pensie

Articol de Madalina Irimia
Senatorii au adoptat, miercuri, propunerea legislativa pentru modificarea si completarea articolelor 55 si 158 din Legea privind sistemul unitar de pensii publice. Astfel, persoanele care au desfasurat activitati in grupa I de munca pe o perioada mai mica de sase ani vor beneficia de reducerea varstei de standard de pensionare.

Prin intrarea in vigoare a Legii nr. 380/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice s-a reglementat incadrarea in conditii speciale a activitatilor desfasurate anterior datei de 1 ianuarie 2001 in grupa I de munca, ceea ce a condus la reducerea corespunzatoare a varstei standard de pensionare, dar numai pentru persoanele care au lucrat in aceste conditii cel putin sase ani.

Articolul 55 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se modifica dupa cum urmeaza: "In situatia persoanelor care au realizat stagii de cotizare in grupa I de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, precum si in situatia celor care au realizat stagii de cotizare in locurile de munca incadrate in alte conditii de munca prevazute la art. 29 alin. (2) si in conditii speciale prevazute la art. 30 alin. (1)".

Dupa alin. (1) al articolului 158 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se introduce un nou alineat cu urmatorul cuprins: "La stabilirea stagiului de cotizare realizat in conditii deosebite sunt luate in calcul, in vederea reducerii varstelor standard de pensionare si perioadele de vechime in munca mai mici de doi ani realizate in grupa I de munca si grupa a II-a de munca, pana la data de 1 aprilie 2001, cu exceptia celor realizate in activitati care, conform prevederilor art. 30 alin (1) sunt incadrate in conditii speciale".

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: senat, lege, pensie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii