A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714053323.0369.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Seful CCR anunta investitura lui Iohannis: „Tara nu poate fi lasata fara presedinte macar o zi”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-11-2014, ora 10:56

Seful CCR anunta investitura lui Iohannis: „Tara nu poate fi lasata fara presedinte macar o zi”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, vineri dimineata, ca Klaus Iohannis va fi investit in functia de presedinte pe data de 21 decembrie, in ultima zi de mandat a actualului sef de stat, Traian Basescu.

Mai exact, mandatul lui Traian Basescu la Cotroceni se incheie pe 21 decembrie, la ora 24.00, iar din 22 decembrie nu va mai fi, oficial, presedintele Romaniei.

Totusi, Klaus Iohannis va fi investit in functie cu o zi inainte ca Basescu sa plece de la Palatul Cotroceni, a informat Zegrean, intrucat "tara nu poate fi lasata fara presedinte nici macar o zi".

"Tara nu poate fi lasata fara presedinte, cine isi asuma riscul sa lase tara fara presedinte macar o zi?", a declarat Augustin Zegrean, care a adaugat ca nu mai exista contestatii legate de desfasurarea alegerilor prezidentiale, toate dosarele fiind verificate.

"Totul este in regula", a incheiat seful Curtii Constitutionale, dupa care a intrat in cladirea CCR.

Basescu, invitat la ceremonie

Curtea Constitutionala se va intruni vineri, la ora 12.00, in sedinta publica, pentru confirmarea rezultatelor alegerilor si validarea presedintelui ales Klaus Iohannis. La sedinta a fost invitat sa participe si actualul sef de stat, Traian Basescu.

IPresedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat de miercuri, inainte ca magistratii CCR sa analizeze contestatiile privind al doilea tur al prezidentialelor, ca trebuie sa fim pregatiti vineri pentru "o sedinta festiva".
Ulterior, CCR a respins, ca inadmisibile, cele trei contestatii referitoare la scrutinul din 16 noiembrie.

Iohannis mai are de trecut un hop pana la investitura

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis are termen inainte ca presedintele ales sa ocupe, oficial, scaunul de la Cotroceni, dupa ce marti a fost amanata o decizie de catre magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru data de 25 noiembrie.

Curtea suprema ar fi trebuit sa judece marti primul termen, la doua zile dupa ce primarul Sibiului a castigat alegerile prezidentiale, dar magistratii au amanat discutarea spetei si, initial, nu au anuntat data la care instanta va analiza cazul lui Iohannis. ICCJ a informat ulterior ca termenul va fi judecat marti, 25 noiembrie.
Asadar, la data mentionata se va lua in discutie primul termen din acest dosar dupa ce, pe 30 septembrie, ICCJ a admis in principiu judecarea recursului declarat de Agentia Nationala de Integritate la decizia Curtii de Apel Alba Iulia, care ii daduse castig de cauza lui Klaus Iohannis.

Astfel, instanta suprema va decide daca anuleaza definitiv raportul ANI sau daca primarul Sibiului, la fel ca si alti edili locali, se face vinovat de incalcarea legii si s-a aflat in incompatibilitate atunci cand a reprezentat Sibiul in adunarile generale ale actionarilor societatilor Apa Canal si Piete.

Sursa: ziare.com
Foto: jurnalul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii