A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714085847.5267.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Se scumpesc politele RCA
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
18-06-2014, ora 19:48

Se scumpesc politele RCA

Articol de Cristian Amariei

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) considera ca este necesara in continuare o actualizare a tarifelor de prime pentru asigurarile auto obligatorii/ RCA/, tinand cont de indicatorii care arata echilibrul dintre tarifele de prima si de posibilitatea de acordare a despagubirilor.

'Rata daunei si rata combinata, care arata echilibrul dintre tariful de prima si posibilitatea de a acorda despagubirile si de a-si asuma ceea ce au angajat in contractele de asigurare, au fost, pe RCA, in primul trimestru din 2014, de 118 % si 149 % si indica clar o necesitate de actualizare a tarifelor pentru a fi acoperite cheltuielile asumate', a declarat miercuri directorul Directiei de Asigurari Obligatorii din ASF, Mona Cucu, la conferinta Transporter After-Sales.

Reprezentanta autoritatii de supraveghere a pietei asigurarilor a aratat ca ASF nu intervine in stabilirea tarifelor RCA, insa, din analiza acestor date este evident ca aceasta crestere a despagubirilor pentru vatamari si deces (in cazul accidentelor auto - n.r.) are si va avea o influenta in stabilirea tarifelor de prima, deci tendinta de crestere a acestora se va reflecta automat intr-o tendinta de crestere a tarifelor de prima RCA.

Tariful mediu la politele de raspundere civila auto (RCA) a crescut cu 7% in primele trei luni ale acestei an, cifra fiind obtinuta prin raportarea subscrierilor la numarul de autovehicule asigurate, preciza, in urma cu cateva saptamani, Albin Biro, membru neexecutiv in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Potrivit datelor ASF, prezentate de Mona Cucu, asigurarile auto au reprezentat in primul trimestru din 2014 circa 70 % din piata asigurarilor generale din Romania. Un numar de 11 asiguratori practica asigurarile RCA, iar primele brute subscrise au crescut in perioada analizata cu 8%, la 700 milioane lei, cresterea venind in special din recalibrarea tarifelor societatilor de asigurare.

Daunele platite in primul trimestru, pe asigurari CASCO, au fost de 380 milioane lei, iar pe RCA si CMR (asigurarea de raspundere a transportatorilor) - 534 milioane lei, in crestere cu 4,39%.

Numarul dosarelor avizate pentru plata daunelor pe RCA a scazut anual cu 9-10 % incepand din 2010, iar in primul trimestru din 2014 scaderea a fost de 9% fata de primele trei luni din 2013, de la 106.000 dosare la 70.344 dosare.

Dauna medie a crescut cu 19%, la 6.604 lei, in timp ce dauna medie pentru reparatii materiale a crescut cu 5,3 %, la 5.031 lei, iar cea pentru vatamari corporale - cu 78,5%, la 65.014 lei. Rezervele de daune avizate si neavizate au crescut cu aproximativ 23%.

Sursa: AGERPRES

Foto: antena3.ro

     
Tag-uri: scumpire, asigurari, RCA
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii