A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713571645.5765.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Se poate muri si din dragoste (studiu)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-11-2015, ora 14:07

Se poate muri si din dragoste (studiu)

Articol de Madalina Irimia
Un nou studiu realizat de o echipa de cercetatori americani a pus in evidenta "sindromul inimii frante". Potrivit lor, sanatatea cuiva poate fi serios afectata de pierderea unei fiinte dragi, scrie 7sur7.be.

"Sa mori din dragoste" este o expresie des folosita dupa o "inima franta", dar se pare ca formula trebuie luata in sens propriu. Nicholas A. Christakis de la Harvard si Felix Elwert de la Universitatea Wisconsin au observat timp de noua ani peste 370.000 de perechi casatorite din Statele Unite. Conform observatiilor lor, cand unul dintre parteneri moare, riscurile ca celalalt sa il urmeze cresc semnificativ.

"Stim acum ca actiunea combinata a inimii si creierului face ca oamenii cu inima franta sa moara dupa un eveniment stresant survenit brusc", a spus la ABC News Angela Kucia, conferentiar la Universitatea South Australia.

Trebuie sa se desfasoare cercetari suplimentare in acest sens, dar oamenii de stiinta sunt de parere ca marea cantitate de hormoni de stres produsa poate deteriora inima. Atunci apar brusc dureri toracice si insuficienta cardiaca. Prin urmare, sindromul inimii frante ar fi legat de un eveniment socant. Cand o persoana moare dupa o boala indelungata, de exemplu, riscurile ca partenerul sa ii urmeze nu cresc, incheie 7sur7.be, citat de agerpres.ro
     
Tag-uri: dragoste, studiu, pierdere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii