ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
29-05-2014, ora 12:20

Se intampla in Romania: Milioane de euro pentru un drum care nu poate fi folosit. Care este motivul

Articol de Cristian Amariei

Un drum nou, realizat cu peste zece milioane de lei, pentru scoaterea traficului greu din Arad, nu poate fi folosit, la patru luni de la incheierea lucrarilor, pentru ca nu are iesire la un capat, respectiv pe DN 7, unde ar trebui amenajat un sens giratoriu, dar terenurile sunt private.

Primaria Arad a semnat cu o firma locala, in august 2012, contractul pentru executarea lucrarilor de construire a unei legaturi rutiere de 1,3 kilometri intre strada Campul Linistii si DN 7 (Centura de Nord-Vest), iar drumul trebuia dat in folosinta in luna februarie 2014.

Proiectul a costat 10,3 milioane de lei, din care opt milioane reprezinta fonduri europene nerambursabile, iar firma care a castigat licitatia, Sylc Con Trans, a reusit sa finalizeze lucrarile in termenul contractat.

La aproape patru luni de la finalizarea lucrarilor, soferii nu pot folosi drumul pentru ca nu are iesire pe DN 7.

Situatia este cauzata de o schimbare de plan decisa de catre responsabilii Primariei, care au considerat ca o intersectie obisnuita intre noul drum si DN 7 ar periclita siguranta rutiera, astfel ca s-a hotarat sa fie construit un sens giratoriu.

Primaria a constatat, insa, ca o parte din terenul necesar pentru realizarea investitiei este in proprietatea privata a trei persoane, astfel incat procedurile de licitare a lucrarilor nu au putut fi initiate, pana la finalizarea demersurilor juridice.

"Au fost identificati trei proprietari, dar procedurile juridice au durat destul de mult. Suntem in faza finala cu acestea, iar in urmatoarea sedinta a Consiliului Local cele trei parcele necesare vor fi primite sub forma de donatie", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici.

Conform sursei citate, municipalitatea a ajuns la o intelegere cu cei trei proprietari ai terenurilor, iar acestia vor dona parcele cu suprafetele de 250, 500 si 1.526 de metri patrati, in total valorand 242.118 lei.

Reprezentantii Primariei spun insa ca deschiderea circulatiei pe noul drum va fi posibila cu o intarziere de alte cateva luni, pentru ca, dupa acceptarea donatiilor, este nevoie de timp pentru organizarea licitatiei si executia lucrarilor.

Drumul a fost realizat de Primaria Arad cu scopul de a scoate traficul greu de pe o artera importanta a orasului - Calea Aurel Vlaicu - pe soseaua de centura, care face parte din DN 7.

Sursa: mediafax.ro

Foto: beobuild.rs

     
Tag-uri: drum, Romania, bani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii