ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-08-2015, ora 12:12

Scoala de stewardese infiintata la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Au inceput cursurile la prima scoala de stewardese din Moldova, la Iasi. Tinerele care viseaza o cariera in domeniu primesc ponturi care sa le dea o sansa in plus sa se angajeze la companii de renume. O linie aeriana cunoscuta a venit acum cateva zile la Bucuresti sa recruteze.

Cum decurge un interviu de angajare, ce trebuie sa faca o stewardesa si, de ce nu, tainele limbajului aviatic. Sunt primele secrete pe care le-au aflat sapte tinere din Iasi care vor sa devina insotitoare de zbor.

Fetele viseaza la o cariera printre nori, care le poate aduce un salariu de 3.500 de euro pe luna la o companie aeriana araba, votata anul acesta „Cea mai buna din lume”. in cel mai rau caz, s-ar multumi si cu o uniforma romaneasca, desi le aduce o leafa de trei ori mai mica.

„Am venit din Bacau pentru aceasta scoala. Este de nepretuit sa afli detalii din viata de zi cu zi a unei stewardese”, spune Ana Maria Gradinaru. Iar Simona Burciu, o alta aspiranta la postul de stewardesa spune: „Imi doresc acest lucru foarte mult, inca de cand am calatorit prima oara. Am vazut o domnisoara sau doamna stewardesa, era foarte frumoasa, prietenoasa, zambea, tot ce imi doream e sa ajung ca ea.”

Pentru ca visul fetelor sa se indeplineasca, trebuie sa aiba cel putin un metru si 58 de centimetri inaltime, sa vorbeasca perfect limba engleza si romana, evident, sa lucreze bine in colectiv si sa nu se piarda in situatii-limita. Si, evident... „se cere sa fii ireprosabila. Nici un fir de par nelalocul lui. Rujul tot timpul proaspat pe buze”, spune Lavinia Holicov, instructor.

Interviul, spun fetele deja cu experienta in spate, nu este chiar floare la ureche. De multe ori, angajatorii le cer candidatelor sa isi imagineze cum ar rezolva o situatie de panica.

Pentru a participa la cursurile oferite de cele doua foste stewardese, tinerele platesc 50 de euro pentru o zi si 90 de euro pentru doua zile de lectii. O scoala asemanatoare exista si la Cluj-Napoca.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: scoala, stewardese, iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii