A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713570565.0247.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Salariu mediu de 8.000 lei pe luna pentru angajatii unei companii de stat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
12-05-2014, ora 16:09

Salariu mediu de 8.000 lei pe luna pentru angajatii unei companii de stat

Articol de Cristian Amariei

Angajatii Hidro Tarnita, compania de proiect pentru realizarea hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarnita-Lapustesti, vor avea in acest an un salariu mediu lunar de 7.910 lei/persoana, determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2014 publicat in Monitorul Oficial.

Calculat pe baza cheltuielilor cu salariile, castigul mediu lunar pe angajat este de 7.384 lei.

Numarul mediu de salariati va fi de 16, iar numarul angajatilor la finele anului va ajunge la 24.

Compania va investi in acest an 15,6 milioane de lei pentru pregatirea, dezvoltarea si autorizarea proiectului hidrocentrale, iar cea mai mare parte a investitiilor, respectiv 9 milioane de lei, va merge pentru achizitia si securizarea terenurilor.

Cheltuielile cu bunurile si serviciile sunt de 3,3 milioane de lei, iar cele cu personalul, de 2,9 milioane de lei.

Compania va avea venituri totale de 6.000 de lei si cheltuieli totale de 6.000 de lei, rezultand un profit brut zero.

In urma cu o saptamana, Departamentul pentru Energie a anuntat ca o echipa a Corpului de Control al Departamentului va analiza cheltuielile efectuate pana in prezent pentru realizarea proiectului hidrocentralei de acumulare si pompaj Tarnita-Lapustesti, se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

'Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a dispus astazi /luni, 5 mai 2014, n.r./ Corpului de Control al Departamentului pentru Energie realizarea unei analize in privinta cheltuielilor facute pana in prezent pentru realizarea proiectului hidrocentralei de acumulare si pompaj Tarnita-Lapustesti. Analiza va viza in principal activitatea Hidroelectrica. Seful Corpului de Control are termen ca, pana la sfarsitul acestei saptamani, sa prezinte ministrului concluziile sale', potrivit sursei citate.

Proiectul de realizare a centralei de acumulare prin pompaj de la Tarnita-Lapustesti a fost discutat pentru prima data in Romania in urma cu aproximativ 40 de ani, cand au fost efectuate si cercetarile pentru depistarea celui mai bun loc. Locul de constructie al hidrocentralei a fost ales dintr-o serie de aproximativ 20 de locuri din toata tara, datorita, printre altele, caderii foarte bune de apa si a pozitionarii.

Societatea Hidro Tarnita SA a fost infiintata la 1 noiembrie 2013 pentru realizarea proiectului Centrala Hidroelectrica cu Acumulare prin Pompaj (CHEAP) Tarnita - Lapustesti, avand ca actionari Complexul Energetic Hunedoara SA si SC DFEE Electrica SA.

In acordul de infiintare a Hidro Tarnita s-a convenit ca actionarii sa aprobe, dupa inregistrarea societatii, majorarea capitalului prin aport de capital, subscris si varsat integral in numerar de Complexul Energetic Hunedoara, DFEE Electrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Complexul Energetic Oltenia, astfel incat, dupa aceasta prima subscriere, capitalul social al societatii sa reprezinte echivalentul in lei a 12 milioane euro, respectiv cate 2 milioane de euro (8,9 milioane lei) pentru fiecare dintre cei sase actionari.

Sursa: AGERPRES

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii