A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713495017.5014.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Salariile profesorilor cresc cu 15% de la 1 decembrie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-10-2015, ora 08:46

Salariile profesorilor cresc cu 15% de la 1 decembrie

Articol de Cristian Amariei
Salariile profesorilor vor creste cu 15 procente incepand cu data de 1 decembrie 2015, a anuntat, luni, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, in urma negocierilor purtate la sediul Guvernului cu sindicalistii.

Tot personalul din invatamant va beneficia de o crestere salariala de 15% de la 1 decembrie, pe langa cele primite in acest an, astfel ca pe 2015 majorarile din acest sector ajung in medie la 26,7%, a anuntat, luni, la Palatul Victoria, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, dupa negocieri cu sindicatele de resort.

"A fost acceptata solicitarea ca, in educatie, dupa ce s-au acordat cresterile salariale de 10% pentru personalul didactic si dupa ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic in august, sa se mai acorde in acest an, incepand cu 1 decembrie o crestere de 15% pentru tot personalul din invatamant. in acest fel se ajunge la o crestere medie pe anul 2015 de 26,7 %. in total, 304.000 de persoane vor beneficia de aceste cresteri salariale de 15 % peste cele deja acordate", a anuntat luni, de la Guvern, ministrul Sorin Cimpeanu, care a precizat ca efortul bugetar este de 1,7 miliarde de lei pe tot anul.

Reprezentantii sindicatelor din Educatie s-au prezentat, luni, la Palatul Victoria, pentru o noua runda de negocieri cu ministrii responsabili pe tema maririi salariilor in invatamant. Sindicalistii au cerut o marire de 15 la suta de la 1 noiembrie, iar Guvernul era dispus sa majoreze salariile doar cu 10 la suta, de la data de 1 decembrie. Varianta comuna la care s-a ajuns este de 15%, asa cum voiau sindicalistii, incepand cu 1 decembrie, asa cum voia Guvernul.

La discutii, din partea Guvernului, au fost prezenti ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, si cel al Finantelor, Eugen Teodorovici. Din partea sindicalistilor la negocieri participa, printre altii, presedintele executiv al Sindicatului "Spiru Haret", Marius Nistor, si presedintele FNS "Alma Mater", Anton Hadar.
Marius Nistor declara in urma cu o luna, la finalul unei alte runde de discutii cu reprezentantii Guvernului, ca a solicitat o crestere salariala pentru cadrele didactice de 15% de la 1 noiembrie sau de 20% de la 1 decembrie 2015.

"Guvernul a venit si a solicitat o pasuire din partea organizatiilor sindicale din invatamant, o pasuire care sa le permita sa isi faca executia bugetara pe luna septembrie si, in functie de lucrurile care vor rezulta in urma acestei executii bugetare, sa ne spuna daca solicitarea noastra, respectiv de crestere a salariilor cu 15% de la 1 noiembrie 2015, poate fi adoptata de Guvernul Romaniei. in situatia in care n-ar exista posibilitatile financiare, exista o alta varianta din partea noastra: sa se accepte o crestere salariala de 20% cel mai tarziu in luna decembrie", afirma Nistor.

Tot atunci, ministrul Educatiei si Cercetarii stiintifice, Sorin Cimpeanu, preciza ca salariile cadrelor didactice ar putea fi majorate cu mai mult de 10% de la 1 decembrie, daca vor fi identificate fonduri disponibile in acest sens.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: guvern, salarii, profesori
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii