A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713490538.6707.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Salariile demnitarilor se vor MAJORA de la 1 august. Guvernul a alocat banii prin rectificare bugetara
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-07-2015, ora 08:42

Salariile demnitarilor se vor MAJORA de la 1 august. Guvernul a alocat banii prin rectificare bugetara

Articol de Cristian Amariei
Inaltii demnitari vor primi de la 1 august salariile majorate. Guvernul a alocat, marti, prin rectificare bugetara, circa 600.000 de lei, pentru majorarea indemnizatiilor demnitarilor, decisa, printr-o ordonanta a Executivului, inca din data de 8 iulie, potrivit Romania TV.

Demnitarii vor primi de la 1 august 2015 salarii majorate, asa cum a decis Guvernul la data de 8 iulie, intr-o sedinta condusa de Gabriel Oprea, in calitate de premier interimar in acea perioada.

Masura vizeaza 48 de functii: presedintele Romaniei, premierul, ministrii, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si directorii SIE, SPP, STS.

Decizia a fost luata desi premierul Victor Ponta anunta, la intoarcerea din Turcia, ca va amana aplicarea ordonantei privind majorarea salariilor pentru demnitari.

Saptamana trecuta, Ponta spunea insa, ca odata cu rectificarea bugetara, va fi luata o decizie politica si in privinta acestor salarii.

De asemenea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara ca Ordonanta privind cresterea indemnizatiilor demnitarilor va fi aplicata, cel mai probabil, de la 1 august, avand in vedere ca impactul bugetar este sub 600.000 lei.

"Ordonanta (privind cresterea indemnizatiilor pentru inalti demnitari - n.r.) este in vigoare, aplicarea ei incepe de la 1 august. Saptamana viitoare vom avea rectificare bugetara (...). Avand in vedere ca impactul bugetar este foarte mic, sub 600.000 lei, este posibil sa inceapa si aceasta aplicare a ordonantei. Mai ales ca acest prim pas de cresteri salariale este parte componenta a Legii salarizarii pe care o vom implementa", a afirmat Rovana Plumb.

Guvernul a bugetat astfel majorarea salariilor demnitarilor prin rectificarea bugetara. in nota de fundamentare a rectificarii bugetare, la capitolul "Adoptarea unor acte normative care au prevederi referitoare la majorari sau modificari salariale, precum si cu influente asupra veniturilor si cheltuielilor bugetare", a fost trecuta, printre altele, si Ordonanta Guvernului 14/2015 privind majorarea salariilor pentru demnitari.

Guvernul a decis, pe 8 iulie, ca indemnizatiile lunare ale presedintelui, prim-ministrului, presedintilor Parlamentului, sefilor de servicii de informatii sa fie majorate incepand cu luna august, iar cele mai mari salarii le vor avea presedintele tarii, presedintele inaltei Curti de Casatie si Justitie, prim-ministrul si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.

Majorarea indemnizatiilor a fost anuntata de Gabriel Oprea in 8 iulie, in ultima zi in care a exercitat interimar functia de premier.

Guvernul a stabilit ca aceasta crestere sa fie aplicata si ministrilor, vicepresedintilor, secretarilor si chestorilor Senatului si Camerei Deputatilor, Avocatului Poporului, presedintelui Consiliului Legislativ si celui al Curtii de Conturi, sefului SGG si celui al Cancelariei premierului.

Presedintele, premierul si sefii celor doua Camere din Parlament vor avea salariu brut de 21.540 lei, iar net de 15.108 lei, incepand cu 1 august 2015.
Salariul brut al vicepremierului va fi de 20.000 lei, iar cel net de 14.024 lei. Ceilalti inalti demnitari, ministri si sefi de servicii secrete, vor fi platiti cu cate de 19.055 lei brut, salariul net urmand sa fie de 13.365 lei. in aceasta ultima categorie au fost inclusi si consilierii prezidentiali, care au rang de ministru.

In prezent, presedintele tarii este remunerat lunar cu aproximativ 6.500 lei net, presedintii celor doua Camere parlamentare si prim-ministrul - cu 6.184 lei net, vicepremierul - cu circa 5.800 lei net, iar ministrul - cu 5.350 lei net.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  10.06.2017 05:46

wh0cd26374 Buy Desyrel buy tamoxifen aus buy sildenafil citrate

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii