A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714020281.7902.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sa fie artrita sau altceva? Afectiuni care se aseamana cu artrita
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
08-12-2012, ora 08:36

Sa fie artrita sau altceva? Afectiuni care se aseamana cu artrita

Articol de Madalina Irimia

Artrita reumatoida afecteaza multe persoane dupa o anumita varsta, mai ales dupa 55 de ani, producand dizabilitati si dureri, insa nu putine au fost cazurile in care boala a atacat chiar si la 35 de ani.

Adesea se intampla insa ca artrita sa fie blamata si atunci cand nu este cazul, caci poate persoana in cauza sufera de alta boala care are simptome asemanatoare.

Iata cateva boli care se aseamana cu artrita reumatoida, potrivit Healtly Living.msn:

Tendinita

Tendinita, la fel ca artrita, afecteaza articulatiile, in special umerii, coatele, genunchii, soldurile, incheietura mainii si calcaiele. Ambele afectiuni provoaca dureri mai ales la efort. Totusi, tendinita este o boala specifica tendoanelor, tesuturile care conecteaza muschii si oasele. Astfel, zona afectata este mai mare fata de cea a artritei, care se limineaza doar la articulatii.

Tendinita se vindeca relativ repede, cu odihna, gheata, calmante si terapie fizica, fiind, practic, o rana. Artrita nu trece cu tratament si nici in timp, fiind o boala cronica, pe care o poti doar tine sub control.

Sindromul tunelului carpian (STC)

STC seamana, din punct de vedere al simptomelor, cu osteoartrita, care apare pe la 45-55 de ani. Tunelul carpian este un pasaj ingust, format de osul de la incheietura mainii si un ligament de-a lungul palmei. Daca tunelul se ingusteaza, apasa pe un nerv numit nervul median, ceea ce duce la o senzatie de arsura, amortire sau mancarime.

Ambele probleme apar din cauza efortului prea mare, dar STC produce o durere mai intensa. Doctorii pot sa diagnosticheze STC folosind teste de miscare a incheieturii si masurand timpul pana cand durerea apare.

Integral pe ziare.com

foto: m.jurnalul.ro

     
Tag-uri: simptome, boala, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii