ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-08-2015, ora 16:15

SUA iau in considerare adoptarea de sanctiuni in legatura cu un amplu atac cibernetic al hackerilor chinezi

Articol de Madalina Irimia
Casa Alba ia in considerare aplicarea de sanctiuni impotriva companiilor si persoanelor din China despre care considera ca au beneficiat de pe urma unui atac cibernetic al hackerilor chinezi asupra unor secrete comerciale americane, a relatat duminica Washington Post, potrivit Reuters.

Publicatia, care citeaza cativa oficiali neidentificati ai Administratiei Obama, a precizat ca decizia finala privind adoptarea de sanctiuni ar urma sa fie luata in curand, posibil in urmatoarele doua saptamani.

Suspiciunile ca hackeri chinezi s-ar fi aflat in spatele unor atacuri cibernetice pentru sustragerea de date in SUA au tensionat relatiile dintre cele mai mari economii ale lumii, in contextul in care presedintele chinez Xi jinping se pregateste sa efectueze luna viitoare prima sa vizita in SUA.

Oficiali ai Administratiei Obama au spus ca China este principalul suspect in ampla actiune de piratare a unei agentii guvernamentale americane, in urma careia au fost sustrase date despre cel putin 4,2 milioane de actuali si fosti lucratori guvernamentali. China a negat orice implicare.

Oficiali guvernamentali si analisti cibernetici americani spun ca hackerii chinezi folosesc tactici de ultima generatie pentru a crea baze de date masive care ar putea fi folosite pentru spionajul traditional, cum ar recrutarea de spioni sau obtinerea accesului la date pe alte retele.

Washington Post a scris ca sanctiunile ar fi prima punere in practica a unui ordin executiv pe care presedintele Barack Obama l-a semnat la inceputul acestui an pentru a autoriza inghetarea activelor entitatilor si persoanelor din strainatate suspectate de spionaj cibernetic comercial.

Potrivit unui oficial al administratiei americane citat de Washington Post, decizia privind posibilele sanctiuni "transmite Beijingului un semnal ca administratia va raspunde actiunilor de spionaj economic si sectorului privat un mesaj ca este aparat".

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: sua, atac, hacker, china
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii