A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713255873.7157.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

STUDIU: Iubirea si alcoolul au aceleasi efecte asupra creierului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-05-2015, ora 11:03

STUDIU: Iubirea si alcoolul au aceleasi efecte asupra creierului

Articol de Madalina Irimia
Hormonul asociat cu iubirea si cu legaturile sociale dintre oameni determina asupra creierului o serie de efecte similare acelora care sunt cauzate de consumul de alcool, potrivit unui studiu realizat de curand in Marea Britanie, informeaza site-ul atlantico.fr.

"Betia iubirii nu este doar o simpla expresie, ci este o realitate stiintifica", afirma autorii acestui studiu, realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Birmingham din Marea Britanie. in prestigioasa revista medicala Neuroscience and Biobehavioral Reviews, cercetatorii britanici spun ca ocitocina, hormonul iubirii, placerii si legaturilor sociale dintre oameni, ar avea acelasi efect asupra creierului ca alcoolul.

"Am fost frapati de asemanarea incredibila (dintre efectele generate de ocitocina si alcool)", a declarat profesorul Ian Mitchell, coordonatorul studiului. Cele doua substante "vizeaza receptori diferiti din creier, care determina insa o actiune comuna asupra creierului", a adaugat Ian Mitchell.

Ocitocina stimuleaza o serie de caracteristici sociale precum altruism, generozitate si empatie si, de asemenea, ii face pe oameni sa devina mai dispusi sa aiba incredere in semenii lor.

In timp ce anumite persoane incearca sa "isi faca curaj", consumand un pahar cu alcool, pentru a-si diminua temerile si anxietatea, ocitocina pare sa determine aceleasi efecte si sa imite rezultatele generate de alcool, spun savantii britanici.

Insa alcoolul poate sa declanseze si reactii agresive, gelozie, inchidere in sine sau chiar comportamente periculoase, din cauza efectului sau dezinhibant.

O doza de alcool sau de ocitocina ar favoriza relaxarea, increderea in sine si ar creste disponibilitatea de asumare a riscurilor, cum ar fi, de exemplu, invitarea unei persoane speciale la o cina in oras.

Savantii britanici au subliniat si alte aplicatii importante ale descoperirii lor: administrarea de ocitocina copiilor autisti ar putea sa ii faca pe acestia sa devina mai sociabili.

Sursa: mediafax.ro
     
Tag-uri: studiu, iubire, alcool
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii