ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-07-2014, ora 17:24

S-a inventat leacul care te vindeca de mahmureala. In doar 45 de minute!

Articol de Cristian Amariei

Un anestezist din Las Vegas a dat lovitura cu un leac ce ii vindeca pe petrecareti de mahmureala, dupa cum noteaza Daily Mail.

In autobuzul supranumit "Hangover heaven" ("Raiul mahmurelii"), anestezistul Jason Burke le ofera pasagerilor un cocktail creat de el, din vitamine, medicamente si aminoacizi, care ar elimina toate toxinele din corp. Doctorul spune ca respectivul cocktail, aprobat de Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA, vindeca 90% dintre cazurile de mahmureala in doar 45 de minute. "Cand te urci in autobuz, medicul de la bord te consulta, isi afla istoricul medical si analizeaza gradul de severitate a mahmurelii. Apoi, iti va aplica un tratament intravenos. Pacientii testati pana acum spun ca nu doare deloc", sustine dr. Burke.

Specialistii spun ca exista o varietate de solutii pentru starea de mahmureala, care difera de la un popor la altul. Tipica pentru zona balcanica, populara in Romania, ciorba de burta este "o sursa ieftina de proteine, saraca in grasimi, care abunda in saruri si fluide, grabind procesul de rehidratare dupa o noapte de petrecere", dupa cum spun si reporterii The Sun. Tot ei mai spun ca "acelasi efect poate fi obtinut cu o supa de pui, cu un continut nutritional similar".

Publicatia britanica "The Guardian" a facut o lista a celor mai cunoscute leacuri pentru astfel de situatii. Chinezii isi revin dupa sarbatori cu ceai verde, iar italienii prefera o ceasca de cafea foarte tare. Turcii si mexicanii isi trateaza mahmureala cu o ciorba specifica, foarte sarata, cu smantana si usturoi. Aceasta grabeste procesul de rehidratare dupa o noapte de petrecere. In acelasi timp, americanii cred ca cele mai eficiente in astfel de situatii sunt ouale crude cu suc de tomate si sos de otet! Japonezii lupta cu mahmureala mancand prune marinate, care sunt foarte gustoase fata de ceea ce prefera mongolii. Acestia recomanda o gustare din ochi de capra cu sos de rosii ca leac anti-mahmureala. Nemtii isi revin dupa petreceri cu bine cunoscutul hering marinat cu ceapa.

Reteta populara in Germania promite sa potoleasca suferinta stomacului, pentru ca sarea din peste compenseaza mineralele pierdute in timpul consumului de alcool. In acelasi timp, rusii procedeaza prin metoda lor specifica, adica merg la baie, unde se lovesc cu ramuri de mesteacan! La olandezi e mai simplu: cateva sticle de bere rece si gata...Totusi, oamenii de stiinta considera ca cel mai eficient tratament anti-mahmureala este mierea. Acest produs contine fructoza, care ajuta organismul sa lupte cu efectele neplacute ale abuzului de alcool.

Sursa: EVZ.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii