ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-04-2015, ora 14:03

Rusia, noi presiuni pe tarile membre NATO: Nu le consideram inamice, dar Alianta e o amenintare

Articol de Cristian Amariei
Rusia nu considera NATO drept inamic, dar are temeri legate de aceasta alianta militara, a declarat joi pentru postul de televiziune Rossia-24 un adjunct al ministrului rus al Apararii.

"Nu ii consideram inamici (pe aliatii din cadrul Aliantei Nord-Atlantice), dar vedem in NATO o amenintare. Bineinteles, urmarim cu atentie tot ce face NATO", a declarat Anatoli Antonov, un adjunct al ministrului rus al Apararii, citat de agentia Tass in pagina electronica.

In opinia lui Antonov, NATO actioneaza, "prin diverse mijloace", in scopul "indepartarii" de Rusia a fostelor tari membre ale Uniunii Sovietice, "care timp de secole au avut legaturi" cu Moscova.

Disputele dintre Rusia si NATO s-au intensificat pe fondul conflictului din Ucraina si instalarii unor sisteme antirachete in Romania si Bulgaria.

Dupa anexarea Crimeii de catre Moscova, anul trecut, liderii Aliantei Nord-Atlantice au aprobat planuri de consolidare a apararii Europei de Est si crearea unei forte de reaztie ultrarapida de 5.000 de oameni.

NATO a efectuat luna aceasta primele exercitii ale acestei forte de reactie rapida, la care au participat cel putin 1.500 de militari.

Intre timp, discursul Rusiei la adresa Aliantei si a membrilor sai a fost din ce in ce mai dur. Astfel, Romania a fost una dintre principalele tinte ale declaratiilor venite de la Moscova, alaturi de Polonia.

Nici Estonia de exemplu nu se simte mai in siguranta, cerand NATO trupe permanente pe teritoriul sau temandu-se de puterea nucleara a Rusiei.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: rusia, nato, amenintare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii