A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713617025.4187.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Rusia a oprit livrarile de gaze spre Ucraina
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-11-2015, ora 12:23

Rusia a oprit livrarile de gaze spre Ucraina

Articol de Madalina Irimia
Rusia a oprit, miercuri, livrarile de gaze naturale spre Ucraina, deoarece Kievul nu a achitat in avans fondurile necesare pentru achizitiile de gaze, ceea ce creeaza 'riscuri grave' la adresa livrarilor de gaze rusesti spre Europa, a anuntat grupul energetic rus Gazprom, informeaza AFP.

La ora 07,00 GMT, societatea ucraineana 'Naftogaz a primit totalitatea cantitatilor de gaze naturale rusesti platite in avans si nu a facut nicio plata in avans', a explicat Gazprom intr-un comunicat.

In luna iulie a acestui an, Gazprom a oprit livrarile de gaze naturale spre Ucraina dupa ce Kievul nu a putut sa plateasca in avans fondurile necesare pentru achizitiile de gaze. in luna septembrie, dupa mai multe luni de negocieri, cele doua parti au ajuns la o solutie de compromis cu privire la asa-numitul 'pachet de iarna' care sa permita aprovizionarea cu gaze naturale rusesti a Ucrainei, in perioada octombrie-martie.

Intreruperea livrarilor de gaze rusesti destinate Ucrainei a fost evocata inca de marti de ministrul rus al Energiei, Alexander Novak. 'Astazi sau maine livrarile de gaze vor fi oprite din cauza lipsei platilor in avans', a declarat Alexander Novak, adaugand ca in prezent Ucraina utilizeaza o cantitate mica de gaze naturale din Rusia. De asemenea, Novak a avertizat ca Rusia ar putea opri si livrarile de carbune spre Ucraina, drept represalii la intreruperea curentului electric primit de peninsula Crimeea din Ucraina, transmite Reuters.

Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale, asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei, iar jumatate din aceste livrari trec prin Ucraina.

Sursa: capital.ro
     
Tag-uri: rusia, gaze, ucraina
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii