ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-10-2015, ora 14:06

Romanii stau cu ochii pe masinile Volkswagen: spera sa le scada pretul

Articol de Madalina Irimia
Interesul romanilor pentru masinile Volkswagen nu a fost afectat in urma scandalului legat de fasificarea nivelului de emisii poluante, ci dimpotriva, a crescut usor imediat dupa debutul scandalului, noteaza realitatea.net

Interesul romanilor pentru masinile Volkswagen a crescut imediat dupa debutul scandalului, chiar daca vanzarile marcii au scazut in septembrie.

"Desi romanii isi doresc cel putin la fel de mult un Volkswagen ca si inainte de scandal, ei se asteapta ca preturile sa scada pentru a-si putea cumpara unul mai ieftin", se arata intr-un raport realiyat de site-ul VeziCatFace.ro.

La aproape o luna de la debutul scandalului Diesel Gate, analiza arata ca interesul romanilor pentru Volkswagen nu a fost afectat, ci, dimpotriva, a crescut usor.

Conform datelor, Volkswagen este marca pe care romanii o cauta cel mai mult pe internet. in prima parte a lunii septembrie, din 30.000 de masini evaluate pe VeziCatFace.ro, 16% au fost pentru modele Volkswagen.

Pe locurile urmatoare s-au clasat Opel (11.1%), Ford (8.2%), Audi (7.2%) si BMW (7.1%). in saptamana care a urmat imediat dupa dezvaluirea Diesel Gate (21-27 septembrie), interesul romanilor pentru Volkswagen a crescut cu 21% fata de perioada anterioara (1-20 septembrie) de la 16% la 19.4%.

"Cel mai probabil, interesul crescut al romanilor pentru masinile Volkswagen a fost unul speculativ. Cumparatorii au sperat ca pretul masinilor va scadea si ca isi vor putea cumpara astfel un Volkswagen mai ieftin. Din calculele noastre insa, nu se vede absolut nicio scadere de pret pentru vreun model Volkswagen", a spus Alexandru Govoreanu, Director de Dezvoltare VeziCatFace.ro.

La nivel de modele, cautarile pentru Volkswagen Golf au crescut de la 8.1% la 9.8%. in cazul lui Volkswagen Passat, cresterea a fost de 27%, de la 4.8% la 6.1%, depasind astfel modelul Opel Astra si trecand pentru o saptamana pe locul doi in topul celor mai cautate masini din Romania.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  14.10.2015 08:11

Cautam colaboratori pentru o activitate desfasurata pe calculator. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii trimise prin e-mail. Mesaj la sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii