A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713889153.4822.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romanii si tehnologia de ultima generatie. Cati vor sa-si cumpere un telefon mobil sau un televizor in urmatoarele trei luni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-07-2015, ora 12:21

Romanii si tehnologia de ultima generatie. Cati vor sa-si cumpere un telefon mobil sau un televizor in urmatoarele trei luni

Articol de Cristian Amariei
Apetitul romanilor pentru tehnologie creste pe zi ce trece, acestia fiind mai inclinati sa cumpere dispozitive de ultima generatie decat media europeana, releva un studiu Samsung realizat online, pe 1.000 de respondenti cu varsta peste 16 ani.

Potrivit studiului Samsung, 40% dintre romani vor sa-si cumpere un telefon mobil in urmatoarele trei luni. Totodata, in comparatie cu ceilalti europeni, de doua ori mai multi consumatori din Romania doresc sa-si cumpere un televizor nou sau accesorii de gatit in urmatorul trimestru.

In Romania, 15% dintre utilizatori intentioneaza sa-si cumpere o tableta in urmatoarele trei luni, fata de media europeana de 11%.

Pe de alta parte, 50% dintre cei care vor sa achizitioneze un telefon nou isi doresc o performanta mai buna, la fel si in cazul laptopurilor. Un sfert (28%) inlocuiesc un dispozitiv mobil sau laptop stricat (22%).

Increderea romanilor in finantele personale este comparabila cu cea a nordicilor cand vine vorba de consum, dar in ceea ce priveste planurile de investitie in noi dispozitive tehnologice, cei din tarile Nordice sunt aproape la jumatate fata de romani.

Majoritatea covarsitoare a gospodariilor din Romania (97%) are cel putin un telefon mobil, PC sau laptop, televizor si aparat electrocasnic. in prezent, penetrarea tabletelor a ajuns la 67%, putin mai mare decat media europeana de 64%.

In ansamblu, studiul arata ca locuinta anului 2015 este acum imbogatita de tehnologie si numarul de dispozitive detinute de un roman este de 19, similar mediei europene. Nu numai ca sunt mai multe dispozitive in gospodarii, dar timpul total petrecut utilizandu-le zi de zi este de 10 ore si 20 de minute, cu 2 ore si 20 de minute mai mult decat media europeana.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: romani, tehnologie, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii