A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713490321.1954.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania trece la ora de vara cu o vreme mohorata si precipitatii in toata tara. Cand se opresc ploile
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-03-2015, ora 13:01

Romania trece la ora de vara cu o vreme mohorata si precipitatii in toata tara. Cand se opresc ploile

Articol de Madalina Irimia
Ziua de astazi ne-aduce vreme rece si ploi in toate regiunile. Pe crestele montane precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, iar maximele termice se vor situa intre 8 si 14 grade.

In Dobrogea si in Baragan cerul ramane acoperit de nori, va ploua in mai multe reprize, iar vantul va avea unele porniri. Temperaturile, mai scazute decat in mod obisnuit la aceasta data, se vor opri la 10...11 grade. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim innorari consistente si ploi pe zone vaste. Cantitatile de apa pot fi mai insemnate, iar vantul isi va face simtita prezenta si aici. La amiaza termometrele vor indica in jur de 10 grade.

Vreme urata gasim si in jumatatea nordica a Moldovei. Cerul va fi plin de nori, va ploua din cand in cand si izolat se pot acumula cantitati ceva mai mari de apa. Temperaturile vor ajunge la 13...14 grade.

Aceleasi conditii meteo se anunta si in nordul Transilvaniei si in Maramures: multi nori si ploi pe suprafete extinse. Temperaturile scad si, daca ieri s-au inregistrat pana la 19, sa stiti ca astazi maximele nu vor depasi 14 grade Celsius.

In vestul tarii se raceste simtitor si dupa pranz vom avea cel mult 11...12 grade. Va continua sa ploua pe parcursul zilei, iar vantul se va inteti in Banat si in Crisana. Nici centrul Romaniei nu scapa de innorari si ploi. Vantul va sufla mai tare in zona montana si tot la munte, pe creste, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Sud-vestul tarii va avea inca o zi ploioasa. Astazi nu sunt sanse sa zarim soarele, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, vor ajunge la 12...13 grade- valori usor mai scazute decat ar fi normal la sfarsitul lunii martie.

In sudul tarii vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit la aceata data. Se vor inregistra cel mult 11...12 grade, cerul va fi innorat toata ziua si va ploua din cand in cand.

In Bucuresti ramanem cu atmosfera mohorata si va ploua in mai multe reprize, iar vantul va sufla cel mult moderat. Maxima se va situa in jurul valorii de 10 grade. Duminica dimineata termometrele vor indica in jur de 7 grade, iar presiunea atmosferica va fluctua nesemnificativ.

In zona montana sunt anuntate innorari consistente si precipitatii in toate masivele. Vor fi ploi, dar la altitudini mari e posibil sa cada si lapovite si ninsori. In Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si in cei Orientali se vor strange cantitati mai insemnate de apa: local 15...20 L/mp si izolat 30...40 L/mp. Vantul va avea intensificari, indeosebi pe creste. Sambata, 28 martie, temperaturile continua sa scada si vremea devine rece pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii. Cerul ramane acoperit de nori intreaga zi si va ploua peste tot. In zona montana, la peste 1500 de metri altitudine, pe langa ploi vor fi si lapovite si ninsori.

In sudul, in centrul si in estul tarii cantitatile de apa vor depasi local 15...20 L/mp. Vantul va sufla mai tare la munte, dar va avea unele porniri si in Banat, in Crisana si in regiunile sud-estice, iar maximele termice se vor situa intre 8 si 14 grade Celsius.

Duminica, 29 martie

Duminica, vremea se imbuneaza in vestul si in nord-vestul tarii. Pe aici norii se risipesc, iar ploile devin din ce in ce mai rare. In schimb, in celelalte regiuni norii raman pe pozitii si va continua sa ploua pe suprafete extinse. La munte, la altitudini mari precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla tare in regiunile montane si in sud-vest, iar maxime termice, mai scazute decat ar fi normal la sfarsitul lunii martie, se vor situa intre 6 si 14 grade. Cel mai rece va fi in nordul Moldovei, iar cele mai ridicate valori se vor inregistra in Campia de Vest.

Luni vin alte ploi in vestul, in nordul si in centrul tarii. Marti vom avea vreme instabila, cu ploi in aversa tot in vest, in nord si in centru. In rest va ploua slab, din loc in loc. Temperaturile incep sa cresca de luni, iar marti la amiaza vom avea intre 11 si 19 grade.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: vreme, ploi, prognoza
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii