ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-08-2016, ora 10:05

Romania ramane fara o medalie la JO. Gabriel Sincraian a fost depistat pozitiv si pierde medalia de bronz

Articol de Cristian Amariei
Gabriel Sincraian, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost depistat pozitiv, a anuntat TVR! Halterofilul roman a concurat la categoria 85 kg si a obtinut medalia de bronz cu nou record personal, de plus 20 de kilograme! Sportivul din Bistrita a ajuns la sase kilograme de recordul mondial, performanta cu care a s-a clasat pe locul 3. Imediat dupa concurs, prestatia lui Sincraian a fost considerata o adevarata supriza, in conditiile in care la Europene, in urma cu o luna, nu reusise sa ridice greutatile la care a intrat in concurs la Rio, 204 kilograme la stilul aruncat. Vechiul lui record era de 201 kilograme, iar la Jocurile Olimpice a ridicat 217 kilograme!

”Am vrut neaparat sa punctam, sa avem un loc 4-5. Din cauza asta l-am rugat sa intram cu prima miscare la 204 kilograme, asiguram intai un loc in primele 6. I-am spus: <>. si asa s-a intamplat! 217 kg chiar a fost record olimpic, dar le-a ridicat chinezul (n.r. Tian Tao – medaliat cu argint) inaintea noastra, era foarte frumos si pentru el acest record.

In orice caz, este un rezultat deosebit, este un rezultat mare, avand in vedere tot ce a obtinut delegatia Romaniei”, a fost declaratia lui Nicu Vlad, presedintele FR de Haltere, imediat dupa ce Gabriel Sincraian urcase pe podium.

Romania va pierde, cel mai probabil, medalia de bronz castigata de Sincraian, astfel ca va ramane cu patru medalii la Jocurile Olimpice de la Rio! in ceea ce-l priveste pe sportiv, el va fi suspendat pe viata, fiind depistat pozitiv pentru a doua oara in cariera la un control antidoping, scrie Prosport.

Informatia privind noul caz de dopaj al lui Gabriel Sincraian a venit la scurt timp dupa ce Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, si-a depus oficial demisia. Conform unor surse ProSport, Gabriel Sincraian nu a fost trecut pe lista de premieri de catre Comitetul Olimoic si Sportiv Roman, un semn evident ca sefii acestui forum au stiut de cateva zile de acest scandal care a izbucnit azi.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii