A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714090684.5307.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania pierde inca doua procese la CEDO cu detinuti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-12-2016, ora 10:32

Romania pierde inca doua procese la CEDO cu detinuti

Articol de Cristian Amariei
Romania a pierdut inca doua procese la CEDO cu doi detinuti, inclusiv unuia care nu a fost lasat de autoritatile penitenciare din Romania sa mearga la inmormantarea mamei.

Florian K., un detinut in varsta de 47 de ani, a dat in judecata Romania la CEDO pentru ca, in 2014, autoritatile penitenciare din Oradea nu i-au acordat permisie pentru a asista la inmormantarea mamei sale. Florian K. se afla in detentie dupa ce a fost condamnat in anul 2011 la 12 ani de inchisoare pentru tentativa de omor, anunta Mediafax.

In prima instanta, CEDO a stabilit ca autoritatile penitenciare au incalcat Articolul 8 al Conventiei Europene pentru Drepturile Omului, referitor la respectarea vietii private si de familie a detinutilor. Instanta a stabilit ca detinutul roman trebuie sa primeasca daune 15.000 de euro din partea statului roman. Decizia poate fi contestata.

Intr-un alt caz, Vasilica M., un roman in varsta de 45 de ani care acum este detinut in Elvetia, a dat in judecata Romania pentru ca, in timp ce era detinut intr-un penitenciar roman, a fost filmat in celula, printr-un sistem video de supraveghere cu circuit inchis.

CEDO a stabilit ca detinutului roman i-a fost incalcat dreptul la viata privata (Articolul 8 al CEDO) si a fost supus unor tratamente degradante (prin incalcarea Articolului 3). Romanul va primi daune materiale de 3.900 de euro.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: romania, cedo, procese
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii