ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-11-2014, ora 09:31

Romania este campioana europeana la STRES, iar bolile incep sa apara de la 30 de ani. Topul temerilor la locul de munca

Articol de Madalina Irimia
Suntem printre cei mai stresati europeni. Romania este in topul tarilor unde angajatatii isi fac cele mai multe griji in legatura cu pierderea postului, le este frica de violenta si de intimidare la locul de munca.

Rezultatul este ingrijorator: bolile asociate stresului nu mai apar prima data la 35 de ani, ci la 30. Ca sa-si ajute angajatii, unele companii au creat camere de antistres. Ca sa-si revina dupa un program epuizant, Corina si-a luat dupa pranz o pauza... de masaj. Compania a creat pentru asta o camera antistres. Fara telefon, fara calculator, o masa de masaj si muzica.

Unele companii din Romania au declarat razboi stresului, asa ca si-au modificat propriile sedii. De pilda, intr-un asemenea loc te simti ca intr-un parc, exista iarba artificiala pe jos, iar pe pereti au fost desenati copaci.

Din pacate putine firme de la noi isi ajuta angajatii. Este explicabil de ce statisticile ne plaseaza in topul tarilor cu cei mai stresati angajati. 62% dintre romani se tem sa-si piarda locul de munca. 43% sunt stresati din cauza violentei, a intimidarii sau chiar hartuirii la locul de munca.

Mai stresati decat noi sunt angajatii din Portugalia, Turcia. Cei mai linistiti sunt cei din Finlanda, Slovenia, Suedia. Simptomele stresului sunt durerile de cap, cele gastrice si de inima.

In plus, sta in firea romanului sa se planga, spun psihologii, dar acest lucru poate fi o supapa pentru emotiile puternice. Stresul este o problema grava in tot spatiul comunitar, sustine Agentia Europeana pentru Sanatate si Securitate in Munca. Asa ca a initiat o campanie prin care indeamna companiile sa il reduca pentru a proteja angajatii.

Sursa: stirileprotv.ro
Foto: puterea.ro
     
Tag-uri: romania, angajati, stres
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii