A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713568140.6577.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania ar putea ramane cu jumatate din bancile pe care le are in prezent
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
24-04-2016, ora 11:46

Romania ar putea ramane cu jumatate din bancile pe care le are in prezent

Articol de Madalina Irimia
Procesul de consolidare a sectorului bancar se va produce si, in urma lui, ar putea sa ramana 15-20 de banci pe piata din cele 36 din prezent, crede Mihaela Bitu, deputy CEO, directorul diviziei de commercial banking la ING Bank.

"Este greu de crezut ca se poate supravietui cu o cota de piata foarte mica. Insa cate banci vor ramane si in ce perioada de timp este dificil de estimat. In mod clar avem un numar mare de banci. Ar putea sa ramana 15-20 de banci... cine stie. In mod clar vor fi cateva banci universale si cativa jucatori de nisa", a spus Mihaela Bitu.

In opinia ei, spatiu de consolidare a sectorului bancar exista nu doar in Romania, ci si la nivel european.

Sistemul bancar local a ajuns anul trecut la 36 de banci, dar jumatate au o cota de piata de sub 1%, ceea ce a generat dezbateri privind nevoia de consolidare a sistemului.

Patru banci au disparut din statisticile BNR: Volksbank (preluata de Banca Transilvania), RBS (portofolii de retail si corporate preluate de UniCredit Bank), Millennium (cumparata de OTP Bank) si Montepio (exit).

Si grupul cipriot Bank of Cyprus se afla in proces de lichidare a operatiunilor locale. Bancile grecesti Eurobank si National Bank of Greece incearca sa gaseasca o solutie comuna pentru operatiunile din Romania desfasurate prin Bancpost si Banca Romaneasca.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii