A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714028027.396.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania a trecut la ora de vara. Ce se intampla in organismul omului cand se schimba ora: avertismentul medicilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-03-2015, ora 13:06

Romania a trecut la ora de vara. Ce se intampla in organismul omului cand se schimba ora: avertismentul medicilor

Articol de Madalina Irimia
Romania a trecut in aceasta noapte la ora de vara. Practic ora 3 a devenit ora 4 dimineata. Am dormit cu o ora mai putin, iar acest lucru nu doar ca ne va face sa ne simtim obositi, dar vom deveni si mai irascibili, afirma medicii, care le recomanda multa precautie in saptamana urmatoare persoanelor deprimate si celor care sufera de boli cardiovasculare si reumatice. Mai jos puteti citi ce efecte are trecerea la ora de vara asupra organismului si cum le putem combate.

Duminica, 29 martie, va fi cea mai scurta zi a anului. Explicatia? In noaptea de sambata spre duminica, Romania trece la ora de vara. Astfel, ora 3 noaptea devine ora 4 dimineata. Dormim mai putin cu o ora, iar acest lucru ne afecteaza buna dispozitie si ne va face sa ne simtim mai obositi, spun medicii. O atentie sporita in perioada urmatoare asupra sanatatii lor trebuie sa acorde persoanele deprimate, cardiacii si cei care sufera de osteoporoza.

Aceasta trecere la ora de vara va fi perceputa de organism ca pe o schimbare de program. De exemplu, daca pana azi ne trezeam fara ceas la ora 6 dimineata, acum va trebui sa apelam la ceasul desteptator. Organismul va fi obisnuit, cel putin pentru o saptamana-doua, sa functioneze dupa vechiul program. in timp, lucrurile vor intra in normal”, a declarat pentru gandul dr. Cristina Preda, specialist in medicina de familie. Pana cand organismul se va obisnui cu aceasta trecere la ora de vara, dr. Preda spune ca vom fi mai obositi si mai irascibili.

Trecerea la ora de vara predispune la infarct

Medicii avertizeaza ca printre cele mai afectate persoane de trecerea la ora de vara se numara cardiacii, care sunt expusi riscului de a suferi un infarct. ”Pentru cardiaci nu doar trecerea la ora de vara reprezinta un factor de risc. incepand de azi, presiunea atmosferica se modifica, temperaturile incep sa creasca, luminozitatea creste si ea. Un cardiac trebuie sa acorde o atentie deosebita in zilele urmatoare si sa isi urmeze tratamentul si sa isi monitorizeze antent tensiunea”, spune dr. Cristina Preda.

In perioada urmatoare, persoanele cardiace vor trebui sa acorde o atentie deosebita programului de odihna. De asemenea, cardiacii ar trebui sa evite fumatul si consumul de alcool. Aceste obiceiuri le vor afecta si mai mult starea de sanatate si asa precara.

Reumaticii sunt si ei afectati de trecerea la ora de vara. Primavara fluctuatiile de temperatura sunt la ordinea zilei, astfel ca un reumatic le va resimti din plin. Persoanele care se confrunta cu dureri la nivelul articulatiilor in aceasta perioada a anului trebuie sa se adreseze medicului, pentru a-i recomanda un tratament adecvat.

Integral pe gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii