ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-05-2016, ora 13:09

Riscurile pe care le poate avea consumul redus de sare

Articol de Cristian Amariei
Aportul mare de sare poate creste tensiunea si produce probleme cardiace. O noua cercetare insa sustine ca consumul redus de sare poate avea efecte la fel de daunatoare, sustine Medical News Today.

Studiul publicat in publicatia The Lancet sustine ca un aport scazut de sare sau sodiu poate creste riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, in comparatie cu un aport mediu de sare, noteaza MNT.

Echipa a analizat datele a aproximativ 130.000 de persoane din 49 de tari, verificand in ce masura aportul de sodiu are legatura cu bolile de inima in randul celor cu si fara probleme de tensiune arteriala crescuta.

Rezultatele cercetarii indica faptul ca numai oamenii cu tensiune arteriala crescuta care mamanca foarte sarat ar trebui sa reduca consumul de sare, nu si celelalte persoane, sustine Andrew Mente de la Universitatea de Medicina McMaster din Canada, coordonatorul cercetarii.

S-a constatat astfel ca ratele de infarct miocardic sau accident vascular cerebral sunt mult mai mari in randul celor cu aport redus de sare fata de oamenii cu un aport de sare mediu, indiferent daca au probleme cu tensiunea arteriala sau nu.

Andrew Mente sustine ca rezultatele echipei sunt "extrem de importante" pentru persoanele cu tensiune arteriala crescuta.

Mai mult, acestia sugereaza ca recomandarile actuale privind consumul ar putea fi stabilite “prea jos”.

Americanilor li se recomanda un consum zilnic de 2.300 de miligrame de sodiu, echivalentul unei lingurite de sare. Cu toate acestea, un raport al Centrului de Control si Preventie a Bolilor din SUA a aratat, la inceputul acestui an, ca aproximativ 90% dintre americani consuma cantitati de sare peste limita recomandata.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: sare, risc, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii