A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714112830.7453.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Recomandarile Ministerului Sanatatii pentru evitarea imbolnavirilor in perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
24-02-2013, ora 13:07

Recomandarile Ministerului Sanatatii pentru evitarea imbolnavirilor in perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura

Articol de Madalina Irimia

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena si sa se vaccineze antigripal, pentru evitarea imbolnavirilor.

"Masurile de igiena personala, precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii si in special prin gripa. De asemenea, este recomandat sa se evite zonele aglomerate si expunerea prelungita la frig. In cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, este necesar sa se foloseasca mijloacele de protectie adecvate. Respectarea unui regim de viata sanatos - alimentatie bogata inproteine, legume si fructe, odihna si miscare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esentiala pentru mentinerea unui corp sanatos", informeaza Ministerul Sanatatii.

De asemenea, persoanelor varstnice, in special celor cu afectiuni cronice cardiace si respiratorii, le este recomandat sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele imbolnavirii sau aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.

Conform comunicatului de presa, pana la data de 17 februarie fusesera vaccinate antigripal 822.185 de persoane din grupe de risc in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii.

Ca in fiecare an, in cadrul acestei campanii sunt vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical si mai ales gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC. Campania Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

Sursa: AGERPRES

Foto: gazetanord-vest.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii