A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714891712.8275.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Raport: 80% dintre romii din UE se afla in risc de saracie; situatia lor arata esecul politicilor UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-11-2016, ora 10:12

Raport: 80% dintre romii din UE se afla in risc de saracie; situatia lor arata esecul politicilor UE

Articol de Madalina Irimia
Optzeci la suta dintre romii din Uniunea Europeana se afla in risc de saracie, o situatie ce semnaleaza esecul statelor membre de a integra aceasta minoritate, se arata intr-o ancheta intreprinsa de Agentia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA), ale carei rezultate au fost prezentate marti, transmite DPA.

Potrivit anchetei, aproape o treime din cei in jur de 8.000 de romi intervievati in anul 2016 traiesc fara apa curenta, iar 46% dintre ei nu dispun de toalete, dusuri sau bai in spatiile in care locuiesc.

"Nivelurile de privatiune, marginalizare si discriminare ale celei mai numeroase minoritati din Europa constituie un grav esec al legislatiei si politicii in UE si in statele sale membre", a subliniat directorul FRA, Michael O'Flaherty, intr-un comunicat.

Uniunea Europeana a facut apel in mod repetat la statele membre pentru mai buna integrare a celor 6 milioane de romi, insa studiul agentiei europene arata esecul politicilor nationale de integrare.

Potrivit anchetei, copiii romi frecventeaza invatamantul prescolar intr-o proportie mai mica decat ceilalti de varsta lor. Totodata, 40% dintre respondenti declara ca s-au simtit discriminati atunci cand au cautat un loc de munca sau intr-o situatie legata de locuinta, sanatate ori educatie.

Ancheta se bazeaza pe interviuri realizate cu aproape 8.000 de persoane declarate ca apartinand etniei roma, din noua state ale UE.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: ue, romi, saracie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii