ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
04-04-2013, ora 18:05

Raed Arafat: “Pacientii nu vor mai trebui sa aduca medicamente de acasa”

Articol de Madalina Irimia

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca spitalele nu trebuie sa mai oblige pacientii sa cumpere medicamente si materiale sanitare, intrucat peste 50 de unitati medicale din tara vor primi o finantare suplimentara de la Ministerul Sanatatii.

Arafat a spus ca isi doreste ca, in doua-trei luni, bolnavii sa nu mai fie nevoiti sa isi cumpere medicamentele, iar daca acest lucru continua sa se intample. atunci Ministerul Sanatatii va investiga cauzele si poate retrage finantarea respectiva.

Raed Arafat a mentionat ca in cazul in care un medic ii cere unui bolnav un anumit medicament pe care spitalul nu il detine trebuie intrunita o comisie medicala a unitatii respective care sa analizeze daca solicitarea este sau nu justificata si daca exista alternative.

"Daca un medic considera ca un bolnav are nevoie de ceva ce nu detine spitalul, acest lucru nu se solicita familiei, pacientului, ci se solicita managerului spitalului. Managerul trebuie sa gaseasca o solutie daca aceasta solicitare este justificata. Am propus inclusiv sa aiba o comisie de medici care sa zica daca se justifica sau nu se justifica si exista alternative. Sunt situatii in care medicii, individual, cer bolnavilor un medicament desi nu este neaparat justificat si exista alternative pentru medicamentul respectiv", a mai spus Raed Arafat.

Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Dan Capatana, prezent la conferinta de presa, sustine ca este posibil ca pacientii sa nu mai fie obligati sa cumpere medicamentele si crede ca acest fenomen poate disparea dupa punerea in aplicare a acestor programe ale Ministerului Sanatatii.

Sursa: mediafax.ro

Foto: ghimpele.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii