A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714128937.7184.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

R. Moldova are un nou guvern: Premierul a primit la limita votul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-07-2015, ora 11:41

R. Moldova are un nou guvern: Premierul a primit la limita votul

Articol de Cristian Amariei
Premierul desemnat Valeriu Strelet si echipa sa guvernamentala au primit joi votul de incredere al Parlamentului Republicii Moldova, informeaza mass-media de la Chisinau.

Noul guvern a fost confirmat cu voturile a 52 de parlametari, cu unul mai mult decat minimul necesar pentru investire. In favoarea Guvernului Strelet au votat toti deputatii noii coalitii (Alianta pentru Integrare Europeana-3) formata din Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat si Partidul Liberal.

Valeriu Strelet a fost a doua optiune a Partidului Liberal Democrat - formatiune careia i-a revenit functia de premier conform acordului de constituire a AIE 3 -, dupa ce candidatura fostului ministru al Educatiei Maia Sandu nu a fost agreata de celelalte doua partide din coalitie.

Valeriu Strelet (45 de ani) si-a inceput cariera politica in 1994, cand a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social-Democrat. Sapte ani mai tarziu, numele politicianului se regaseste pe lista electorala a Blocului "Plai Natal".

In perioada 1994-2001, Valeriu Strelet a detinut functia de presedinte al Ligii Nationale a Tineretului din Moldova, iar in 2002 devine subsecretar general al Partidului Social Liberal. Cariera politica a lui Valeriu Strelet isi continua ascensiunea si in decembrie 2002 este ales vicepresedinte al Partidului Social Liberal, functie pe care o detine pana in 2007, cand devine vicepresedinte al Partidului Liberal Democrat. In 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar in 2011 ajunge sa conduca fractiunea parlamentara a liberal-democratilor.

Valeriu Strelet a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii de Stat din Moldova, dar si pe cea de Economie Generala si Drept de la Academia de Studii Economice. In 2004 a absolvit Institutul European de Studii Politice. Cunoaste limbile rusa, engleza si franceza. Este casatorit si are patru copii.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii